Οι Femen ξαναχτύπησαν, καθώς ένα μέλος της φεμινιστικής οργάνωσης έβγαλε την μπλούζα της σε σημείο κοντά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Η γυναίκα γδύθηκε φωνάζοντας «Τα Χριστούγεννα ακυρώθηκαν» και αποκάλυψε το στήθος της πάνω στο οποίο είχε γράψει με έντονα χρώματα το παραπάνω σύνθημα.

Πρόκειται για την 23χρονη Ίνα Σεβτσένκο, η οποία θέλησε με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθεί για την καταδίκη των αμβλώσεων εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Καθώς η Σεβτσένκο άρχισε να τρέχει προς την πλατεία του Αγίου Πέτρου, αμέσως την περικύκλωσαν τουλάχιστον 20 ιταλοί αστυνομικοί. Οι ίδιοι δημιούργησαν με τα σώματά τους ένα ανθρώπινο τείχος με στόχο να κρύψουν την ακτιβίστρια από τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές των ΜΜΕ που είχαν ειδοποιηθεί για την έλευσή της.

Η ξανθιά γυναίκα άρχισε να κραυγάζει πριν την εντοπίσουν οι αστυνομικοί, τη σπρώξουν βίαια και την καλύψουν πίσω από ένα μικρό όχημα της αστυνομίας, εν μέσω πλήθους περαστικών που δεν είχαν καταλάβει τι συνέβαινε.

Η Ίνα Σεβτσένκο είναι ακτιβίστρια και ιδρυτικό μέλος των Femen, που έχουν γίνει γνωστές για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες μελών της. Οι Femen έχουν οργανώσει πολλές γυμνές διαμαρτυρίες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση.

Η φεμινιστική οργάνωση καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα άρχισε μια σειρά κινητοποιήσεων σε διάφορους τόπους λατρείας των Χριστιανών, για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της νομοθεσίας που απαγορεύει την άμβλωση σε διάφορες χώρες με την υποστήριξη της Καθολικής Εκκλησίας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το περιστατικό…