Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο στα βόρεια της Δυτικής Όχθης στην πόλη Τζενίν το βράδυ της Τετάρτης, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο ανακοίνωση του στρατού.

Μια ομάδα ισραηλινών στρατιωτών δέχτηκε επίθεση καθώς έφτασε οδικώς στην πόλη, τον έλεγχο της οποίας έχουν οι Παλαιστίνιοι, προκειμένου να συλλάβει έναν ύποπτο αντάρτη. Τότε δέχτηκε επίθεση από Παλαιστινίους οι οποίοι εκτόξευσαν χειροβομβίδες καθώς και έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό. Οι στρατιώτες απάντησαν πυροβολώντας κατά των επιτιθέμενων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αρκετοί Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή των πυρών. Μια ιατρική μονάδα του ισραηλινού στρατού παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο. Ένας εξ αυτών πέθανε εξαιτίας των τραυμάτων του κατά τη μεταφορά του στην κλινική.

Μετά το περιστατικό περίπου 100 Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες κατά των ισραηλινών στρατιωτών.

«Οι επιχειρήσεις των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) σαν και αυτή έχουν ως στόχο να εμποδίσουν τρομοκράτες από το να φτάσουν στις πόλεις μας, να απαγάγουν πολίτες και να επιτεθούν σε βασικές οδικές αρτηρίες του Ισραήλ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, Αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ. «Οι πράξεις των στρατιωτικών δυνάμεων ήταν πράξεις αυτοάμυνας».