Σε 25 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο 34χρονος «βασιλιάς» του εγκλήματος Eugene Price, ο οποίος άνοιξε πυρ κατά σπιτιού στο Merseyside της Βρετανίας, ενώ βρισκόταν επί οκτώ μήνες σε εξέλιξη η «βεντέτα» του ιδίου και της οικογένειάς του με άλλη οικογένεια επίσης τσιγγάνων.

Σε άλλο περιστατικό στο πλαίσιο της βεντέτας, οι εκτελεστές του Price «χτύπησαν» τροχόσπιτο στο οποίο κοιμούνταν δύο μικρά παιδιά ενώ πέταξαν τέσσερις μολότοφ κατά της αντίπαλης οικογένειας Maughan.

Εκτιμάται, σύμφωνα με τη Daily Mail, πως ο 34χρονος έβγαζε 1,2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τη δράση του στο οργανωμένο έγκλημα.

Οι έρευνες αποκάλυψαν πως ο Price πουλούσε ναρκωτικά, δεχόμενος επισκέψεις από τουλάχιστον εκατό εθισμένα άτομα κάθε μέρα ενώ μέσα σε μία εβδομάδα, τον περασμένο Απρίλιο, έβγαλε περισσότερα από 16.500 ευρώ πουλώντας ναρκωτικά όπως κοκαΐνη και ηρωίνη από το σπίτι του.

Ο Price και η συμμορία του έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης επιχείρησης κατά του οργανωμένου εγκλήματος, ενώ ο εκτελεστής του, ο 28χρονος David Doolan παρακολουθείτο από την αστυνομία και πιάστηκε να κομπάζει και να γελάει για τη συμμετοχή του στους πυροβολισμούς.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο τροχόσπιτο, το οποίο δέχθηκε τα πυρά των ανδρών του Price, μέσα κοιμούνταν δύο παιδιά, ηλικίας 5 και 8 ετών που δεν τραυματίστηκαν.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε από την επίθεση στο σπίτι, αλλά σημειώθηκαν ζημιές από τις σφαίρες στην πόρτα και ένα παράθυρο.

Ο Doolan φυλακίστηκε για 18 χρόνια ενώ ένα τρίτο υψηλόβαθμο μέλος της συμμορίας, ο 27χρονος Christopher Lunt, καταδικάστηκε σε 21 και μισό χρόνια φυλάκισης. Ακόμα πέντε μέλη καταδικάστηκαν σε συνολικά 34 χρόνια φυλάκισης.


Δείτε τις φωτογραφίες…