Μία εκστρατεία για τη διανομή δωρεάν προφυλακτικών στην Ινδονησία ματαιώθηκε καθώς συντηρητικές οργανώσεις έκριναν ότι θα προωθούσε την επιπόλαιη σεξουαλική συμπεριφορά, σύμφωνα με το BBC.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η Εθνική Εβδομάδα Προφυλακτικών –ένα ετήσιο πρόγραμμα σχεδιασμένο για να ενημερώσει για τον κίνδυνο από τον ιό HIV και το Aids–, ματαιώθηκε φέτος ύστερα από τις διαμαρτυρίες φοιτητών που ανήκουν σε ισλαμική οργάνωση, οι οποίοι έκαψαν προφυλακτικά έξω από το υπουργείο Υγείας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Jakarta Post.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, Το πρόγραμμα –μία κοινή προσπάθεια της ινδονησιακής Επιτροπής Πρόληψης του Aids και της κατασκευάστριας εταιρείας προφυλακτικών DKT Indonesia– διοργανωνόταν τα τελευταία έξι χρόνια.

Αυτή τη χρονιά όμως, κάποιες οργανώσεις προσβλήθηκαν από την εκστρατεία στο πλαίσιο της οποίας αναρτήθηκε «χυδαία» φωτογραφία σε λεωφορεία της ινδονήσιας καλλιτέχνιδος Τζούλια Πέρεζ ως «πρέσβειρας των προφυλακτικών», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Antara.

Η φωτογραφία αποσύρθηκε εξαιτίας της λαϊκής κατακραυγής, όπως είπε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Jakarta Globe, ορισμένες θρησκευτικές οργανώσεις θεωρούν την Εβδομάδα Προφυλακτικών μία «ύπουλη εκστρατεία που συγχωρεί και ενθαρρύνει το προγαμιαίο σεξ».