Ένα γιγάντιο χριστουγεννιάτικο στεφάνι με διάμετρο 100 μέτρων έφτιαξαν τα μέλη τουριστικού συλλόγου σε χωριό της Σλοβενίας, φιλοδοξώντας να κατακτήσουν μία θέση στο βιβλίο Γκίνες καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ με διαφορά 15 μέτρων.

Το στεφάνι, που ζυγίζει 13,5 τόνους και έχει περίμετρο 316 μέτρων, έχει τοποθετηθεί σε λιβάδι στο χωριό Βολίτσινα έξω από την πόλη Μάριμπορ, στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας.

Το πελώριο χριστουγεννιάτικο στολίδι είναι φτιαγμένο από ξύλο ερυθρελάτης, από κυπαρίσσι και αμπέλι, όπως δήλωσε στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA ο επικεφαλής του τουριστικού συλλόγου Γιόζεφ Βόγκριν.

Όπως εξήγησε, για να ολοκληρωθεί το έργο ένωσαν τις δυνάμεις τους 40 μέλη του συλλόγου μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους τους για περισσότερους από δύο μήνες.

Ο ίδιος σύλλογος «κυνηγά» για δεύτερη φορά ένα ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες, καθώς έχει ήδη κατακτήσει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο πασχαλινό πακέτο στον κόσμο, υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο στεφάνι κατέχει η πόλη Μπελμόντ του Καναδά με ένα στολίδι διαμέτρου 76,6 μέτρων, που κατασκευάστηκε το Μάιο του 2008.

(φωτογραφία αρχείου)