Για τέταρτη ημέρα απεργούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Γένοβα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση των δημοτικών αρχών να προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίησή τους.

Η πρόταση του δημάρχου Μάρκο Ντόρια να αναβληθεί η εφαρμογή του σχεδίου αυτού για ένα χρόνο δεν έγινε δεκτή από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση.

Μεγάλο μέρος των 2.300 εργαζομένων στον τοπικό οργανισμό μέσων μαζικής μεταφοράς μετά από νέα συνέλευση σήμερα συμμετείχε σε μια πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Συνδικαλιστές δήλωσαν χαρακτηριστικά στον ιταλικό Τύπο ότι «από την σπίθα της Γένοβας μπορεί να ξεσπάσει πυρκαγιά, που θα επεκταθεί σε όλη την χώρα».

Μετά από συνάντηση με ιθύνοντες του δήμου, εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής οργάνωσης Faisa-Cisal τόνισαν ότι «οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν και άλλες θυσίες. Οι προϋποθέσεις που τίθενται είναι απαράδεκτες, και για τον λόγο αυτό τα λεωφορεία δεν πρόκειται να βγουν ούτε και σήμερα από τα αμαξοστάσια».

«Αν δεν σταματήσει η απεργία αυτή, την οποία θεωρούμε παράνομη, δεν πρόκειται να αναθεωρήσουμε τις αποφάσεις μας ούτε καν εν μέρει», διεμήνυσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ντόρια.

Ο νομάρχης Τζοβάνι Μπάλσαμο, είπε πως θεωρεί ότι «πρέπει να προστατευθεί η Δημοκρατία» πρόσθεσε όμως ότι «η επ’ αόριστον αυτή απεργία είναι ανεύθυνη».

Με τους συμμετέχοντες στην απεργία συνομίλησε ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, εκφράζοντας αλληλεγγύη στις διεκδικήσεις τους.