Ένα σοκαριστικό βίντεο είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, στο οποίο ένας άντρας ουρλιάζει από πόνο καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις τον ακινητοποιούν με το διαβόητο Taser χωρίς σταματημό (και έλεος).

Το απίστευτο υλικό του υπέρμετρου αστυνομικού ζήλου ανέβηκε το Σαββατόβραδο στο Ίντερνετ, αναγκάζοντας τις αστυνομικές Αρχές της Βιρτζίνια να προβούν σε έρευνα του γεγονότος που σημειώθηκε στο Fredericksburg.

Ο άντρας, ο οποίος ταυτοποιήθηκε αργότερα ως ο 36χρονος Lantz Day, επέβαινε σε όχημα που είχε ήδη χτυπήσει 5 σταθμευμένα οχήματα καθώς επιτάχυνε σε δρόμο του προαστίου. Ο οδηγός του οχήματος κατάφερε να διαφύγει, όχι όμως και ο Day.

Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία τον ακινητοποίησε με τη βοήθεια του stun gun, εκείνος ξαφνικά σηκώθηκε και προσπάθησε να διαφύγει από τους ένστολους, όταν εκείνοι του έκαναν και δεύτερο ηλεκτροσόκ, αν και αυτή τη φορά δεν φαίνονταν διατεθειμένοι να σταματήσουν.

Το Taser ρίχνει δύο μυτερά «βελάκια» που καρφώνονται στο δέρμα του στόχου, με τα καλώδια που συνδέονται να μεταφέρουν περισσότερα από 5.000 βολτ ηλεκτρικού ρεύματος. Η υψηλή τάση κάνει τους μύες να συσπώνται, αναγκάζοντας τον στόχο να πέσει στο έδαφος και να παραλύσει προσωρινά.

Ο χαρακτηριστικός ήχος του Taser εν λειτουργία μπορεί να ακουστεί για 42 ολόκληρα δευτερόλεπτα στο βίντεο, μέχρι δηλαδή να αποφασίσουν οι αστυνομικοί να σταματήσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας της Βιρτζίνια, Natatia Bledsoe, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περίεργο περιστατικό ελέγχονται από το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, την ίδια ώρα που ο δράστης Lanz κατηγορείται για απλό πλημμέλημα!

Η ύπαρξη του υλικού αναγκάζει την αστυνομία να κρίνει πλέον αν οι πράξεις των αστυνομικών ήταν δικαιολογημένες ή υπερβολικές…