Η Debbi Wood έχει εμμονή με το εάν είναι πιστός ο σύντροφός της Steve Wood, σε βαθμό που κάθε φορά που γυρνά στο σπίτι από κάπου, τον βάζει να περνά από ανιχνευτή ψεύδους για να επιβεβαιώσει πως δεν την απάτησε!

Πριν χλευάσετε την παθολογική ζήλια της 42χρονης για τον 30χρονο, να σημειωθεί πως έχει διαγνωστεί με ένα σπάνιο σύνδρομο που προκαλεί εμμονική ζήλια: το σύνδρομο του Οθέλλου.

Η Wood, από το Leicester, ελέγχει το κινητό του 30χρονου, τα e-mail του, τα ενημερωτικά από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς- και όχι μόνο μία φορά την ημέρα.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε μέσω Facebook, άρχισε να βγαίνει το 2011 και σύντομα η γυναίκα απαγόρευσε στον Steve να βλέπει γυναίκες στην τηλεόραση ή σε περιοδικά.

Οι γιατροί ανακάλυψαν πως η Debbi πάσχει από το σύνδρομο του Οθέλλου, ψυχιατρική διαταραχή που κάνει τους πάσχοντες να πιστεύουν πως οι σύντροφοί τους τούς απατούν, ακόμα κι όταν δεν έχουν καμία ένδειξη.

«Ανακουφίστηκα όταν έμαθα τι συμβαίνει με μένα αλλά ακόμα έχω πολύ δρόμο. Ακόμα κι αν ο Steve πεταχτεί για 10 λεπτά κάπου, να πάρει γάλα, απαιτώ να περάσει από ανιχνευτή ψεύδους μόλις γυρίσει σπίτι», λέει η 42χρονη στη Daily Mail, «πιστεύω πως είναι πανέμορφος αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα, έχει να κάνει με το αν τον εμπιστεύομαι ή όχι. Δεν θέλω να βρίσκει σέξι άλλες γυναίκες, αν έχεις μια σχέση και είσαι καλά με τον σύντροφό σου θα πρέπει να έχεις μάτια μόνο για εκείνον».

Η Wood ζούσε δέκα χρόνια στις ΗΠΑ πριν γυρίσει στη Βρετανία προ τριετίας, όταν η μακροχρόνια σχέση της τερματίστηκε με αποτέλεσμα εκείνη να καταρρεύσει. Είχε διαλυθεί τόσο που ορκίστηκε να μην κάνει ποτέ άλλη σχέση. Το τραύμα αυτό, πιστεύουν οι ειδικοί, είναι που πυροδότησε την εκδήλωση του συνδρόμου.

Για τον Steve λέει πως ήξερε πως ήταν φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο από το πρώτο τους φιλί στη γέφυρα του Λονδίνου. «Δεν ήθελα να ξανερωτευτώ ποτέ αλλά ο Steve μου έκλεψε την καρδιά», αφηγείται.

Λαμβάνοντας αγχολυτικά και κάνοντας ψυχοθεραπεία ξ 42χρονη ελπίζει να αντιμετωπίσει τα θέματά της και μετά να παντρευτεί τον άνδρα των ονείρων της, που της έκανε πρόταση γάμου στις αρχές του χρόνου.
Ήδη πήρε το επώνυμό του, εν αναμονή του γάμου.

«Έχω ταλαιπωρήσει πολύ τον Steve αλλά εκείνος πάντα με στήριζε κι έτσι ξέρω πως είναι ο άνθρωπός μου. Πιστεύω πως πολλές γυναίκες πάσχουν από το ίδιο σύνδρομο με μένα και δεν το γνωρίζουν», λέει η Debbie.

«Είμαι διατεθειμένος να το υφίσταμαι όλο αυτό επειδή ξέρω πως είμαστε αδελφές ψυχές. Είναι για μένα σημαντική η Debbie και λίγη ζήλια δεν θα το αλλάξει αυτό», καταλήγει ο Steve.