Σε δικαστήριο του Ανόβερο αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ, με την κατηγορία ότι δεχόταν δώρα από πλούσιους φίλους του το διάστημα που κατείχε δημόσιο αξίωμα.

Ο Βουλφ, που αποχώρησε τον Φεβρουάριο του 2012 έπειτα από παραμονή λιγότερο από δύο ετών στη θέση του προέδρου, είναι ο πρώτος Γερμανός πρόεδρος που θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε δικαστήριο.

Ο 54χρονος πολιτικός υποστηρίζει πως είναι αθώος και δεσμεύεται να «καθαρίσει» το όνομά του.

Οι εισαγγελείς του Ανόβερο απήγγειλαν τον Απρίλιο κατηγορίες εναντίον του Βουλφ, ο οποίος κατείχε την κυρίως τιμητική θέση του προέδρου της Γερμανίας από τον Ιούλιο του 2010 ως τον Φεβρουάριο του 2012, όταν αναγκάστηκε να παραιτηθεί εν μέσω του σκανδάλου το οποίο ξέσπασε λόγω των καταγγελιών για διαφθορά.

Αν κριθεί ένοχος ο Βουλφ, πρώην σημαίνον στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, αναμένεται να καταδικαστεί σε έως και τρία χρόνια φυλάκιση.

Ο Γερμανός πρώην πρόεδρος φέρεται ότι δέχθηκε το 2008 πληρωμένη διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο του Μονάχου από ένα φίλο του κινηματογραφικό παραγωγό, τον Νταβίντ Γκρένεβολντ, τον οποίο αργότερα βοήθησε ασκώντας πίεση στον όμιλο Siemens για να χρηματοδοτήσει ταινίες του.

Ο Βουλφ, 54 ετών, που αρνείται επίμονα τις κατηγορίες, ήταν την περίοδο εκείνη πρωθυπουργός του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας.