Ασπίδα στις σεξουαλικές επιθέσεις φιλοδοξεί να υψώσει νεοϋορκέζικη εταιρεία με την κατασκευή των εσωρούχων «AR Wear» που δεν σκίζονται, είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν από το γυναικείο σώμα και περιλαμβάνουν «ζώνες» που προστατεύουν ακόμα περισσότερο την επίμαχη περιοχή.

Η εταιρεία αναζητεί χρηματοδότηση μέσω IndieGogo ενώ τα εσώρουχα έχουν προκαλέσει μεικτές αντιδράσεις. Παρότι η εταιρεία εξηγεί πως «μόνος υπεύθυνος για έναν βιασμό είναι ο βιαστής και τα εσώρουχα δεν λύνουν το θεμελιώδες πρόβλημα πως ο βιασμός υπάρχει στον κόσμο μας» και προσθέτει πως το προϊόν φτιάχτηκε ώστε οι γυναίκες να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο της κατάληξης μιας σεξουαλικής επίθεσης.

Αν και η εταιρεία φαίνεται να έχει καλές προθέσεις, σημειώνει η Huffington Ρost, δεν λείπουν εκείνοι που παρομοιάζουν τα εσώρουχα με «κομψές ζώνες αγνότητας». «Τίποτα δεν κάνει μια γυναίκα να νιώθει πιο χαλαρά με το σώμα της απ’ ό,τι μια διαρκής υπενθύμιση πως πρέπει να προφυλάσσει τα γεννητικά της όργανα από μια πιθανή σεξουαλική επίθεση συνέχεια», γράφει σαρκαστικά η Amanda Hess στο Slate.

Η εταιρεία παραγωγής των AR Wear πετούν στο πιθανό θύμα «το μπαλάκι» της προστασίας του. Ίσως και να υπάρχουν γυναίκες που θα νιώθουν πιο ασφαλείς φορώντας κάτι τέτοιο. Ωστόσο η εταιρεία αγνοεί φαίνεται, σημειώνει η Huffington, πως το 73% των σεξουαλικών επιθέσεων γίνεται από άτομα γνωστά στα θύματά τους.


Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο…