Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τη στήριξη της υπόθεσης σύμφωνα με την οποία ο Γιάσερ Αραφάτ πέθανε το 2004 από δηλητηρίαση με πολώνιο-210, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης των ρώσων ειδικών που διερεύνησαν τα αίτια του θανάτου του παλαιστίνιου ηγέτη.

«Το αποτέλεσμα της ενδελεχούς έκθεσης σχετικά με τα επίπεδα του πολώνιου-210 και την εξέλιξη της ασθένειας δεν δίνουν επαρκή στοιχεία για να στηριχθεί το συμπέρασμα ότι το πολώνιο-210 προκάλεσε οξύ σύνδρομο ακτινοβολίας που οδήγησε στον θάνατο», δήλωσε ο δρ. Αμπντάλα Μπασίρ παρουσιάζοντας τα ευρήματα της ρωσικής έρευνας και προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τόσο η ελβετική όσο και η ρωσική έρευνα έδειξαν την παρουσία υψηλής συγκέντρωσης πολώνιου στα λείψανα του Γιάσερ Αραφάτ.

Τα συμπεράσματα της ρωσικής έκθεσης είναι πιο προσεκτικά από τα συμπεράσματα της ελβετικής έκθεσης, που αποκαλύφθηκαν την Tετάρτη από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, και σύμφωνα με τα οποία «με επιφύλαξη υποστηρίζεται η άποψη ότι ο θάνατος αποτελεί συνέπεια της δηλητηρίασης με πολώνιο-210».