Στους 13 έφθασε ο αριθμός των νεκρών από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε τη βορειοδυτική Ευρώπη, οι έξι εκ των οποίων στη Γερμανία.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους καταπλακώθηκε από δέντρο στο Γκελσενκίρκεν της δυτικής Γερμανίας, ενώ δύο παιδιά που επέβαιναν στο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν.

Στη Βρετάνη της δυτικής Γαλλίας μία γυναίκα παρασύρθηκε από τα κύματα, ενώ στην Ολλανδία δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Οι άνεμοι στη βόρεια Γαλλία και την Ολλανδία έπνεαν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ στη Βόρεια Θάλασσα η ταχύτητά τους έφθασε τα 191 χιλιόμετρα την ώρα.

Πολλά δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν στο Λονδίνο και στα περίχωρά του, καθώς και στη βορειοδυτική Γερμανία, ενώ τουλάχιστον 50 πτήσεις ματαιώθηκαν στο αεροδρόμιο Σίπχολ της ολλανδικής πρωτεύουσας και τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σημαντικές καθυστερήσεις σημειώθηκαν στα αεροδρόμια του Αμβούργου και του Ντίσελντορφ.

Στη Γερμανία, ένας ψαράς κι ένας ναύτης σκοτώθηκαν σε διαφορετικά ναυτικά ατυχήματα.

Περιλαμβανομένου του δυστυχήματος στο Γκελσενκίρκεν, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βορειοδυτική Γερμανία από την πτώση δέντρων πάνω στα αυτοκίνητά τους, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση έπληξαν 42.000 νοικοκυριά στη βόρεια Γαλλία και στο Μπελ-Ιλ της Βρεττάνης μία γυναίκα έπεσε από βράχο στη θάλασσα και παρασύρθηκε από τα κύματα.

Η καταιγίδα πέρασε από τη Βρετάνη και τη Νορμανδία νωρίς χθες το πρωί προκαλώντας πτώσεις δέντρων και διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές.

Στη Βρετανία περί τα 600.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα, παρότι σε πολλά από αυτά αποκαταστάθηκε αργότερα η ηλεκτροδότηση.

Στο αεροδρόμιο Χίθροου της βρετανικής πρωτεύουσας ματαιώθηκαν 130 πτήσεις.

Η Βρετανική Ένωση Ασφαλιστών ανακοίνωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τις ασφαλιστικές απώλειες. Η καταιγίδα του 1987 προκάλεσε ζημιές ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων λιρών με σημερινούς όρους (ένα δισεκατομμύριο με χρήματα του 1987). Η τελευταία τόσο σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τη χώρα, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, σημειώθηκε το 2002.

Στο Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας μία 17χρονη καταπλακώθηκε από δέντρο που έπεσε πάνω στο τροχόσπιτο, στο οποίο διέμενε με την οικογένειά της, καθώς στο σπίτι τους πραγματοποιούνταν επισκευαστικές εργασίες.

Ένας άνδρας και μία γυναίκα σκοτώθηκαν όταν παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια μετά την έκρηξη υγραερίου που προκάλεσε ξεριζωμένο δέντρο στο Όνσλοου του δυτικού Λονδίνου.

Στις Βρυξέλλες, ένα μεγάλο πανώ που ήταν αναρτημένο στο αρχηγείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το κτίριο Berlaymont, σκίστηκε από τους ανέμους.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών στη Δανία και τη Σουηδία εξέδωσαν προειδοποιήσεις για καταιγίδες καθώς στις σκανδιναβικές χώρες πνέουν άνεμοι με ταχύτηκα 162 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η σιδηροδρομική εταιρεία της Δανίας DSB ανακοίνωσε ότι τα τοπικά, περιφερειακά δρομολόγια των τρένων κι εκείνα του Intercity θα μειωθούν εξαιτίας των ζημιών που υπέστησαν οι γραμμές ηλεκτροδότησης, καθώς και από τα συντρίμμια και τα δέντρα που έπεσαν στις ράγες.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο Γκιλελέζε στη νήσο Ζίλαντ της Δανίας, βόρεια της πρωτεύουσας Κοπεγχάγης, από τοίχο που κατέρρευσε και μία γυναίκα τραυματίστηκε όταν εγκλωβίστηκε κάτω από μία οροφή που κατέρρευσε στην επαρχία της Γιουτλάνδης.

Αργά χθες το βράδυ, οι κεντρικές οδικές αρτηρίες και οι σιδηροδρομικές γέφυρες δόθηκαν εκ νέου στην κυκλοφορία, περιλαμβανομένης της γέφυρας Όρεσουντ που συνδέει τη Δανία με τη Σουηδία.

Στη Σουηδία δεν σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί, αλλά σχεδόν 60.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση. Σήμερα το πρωί, η καταιγίδα πέρασε από το νησί Γκότλαντ της Βαλτικής Θάλασσας.