Μάχη για τη ζωή του έδωσε ένας 66χρονος μετά το δάγκωμα της πιο δηλητηριώδους αράχνης της Βρετανίας. Ο John Catlin φοβόταν πως θα εξαναγκαζόταν σε ακρωτηριασμό του ποδιού του μετά την «επίθεση» της αράχνης που του προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα.

Η μόλυνση που προκάλεσε το δάγκωμα της αράχνης ήταν τόσο σοβαρή που ο 66χρονος υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια.

Όλα άρχισαν όταν ο Catlin έφτιαχνε τα ξύλα για τη φωτιά στο σπίτι του στο Κεντ, πέρσι. Αρχικά δεν έδωσε σημασία στο μικροσκοπικό δάγκωμα αλλά σύντομα άρχισε να μην νιώθε καλά. Με έντονα ρίγη οδήγησε μέχρι το γιατρό όπου ίσα που πρόλαβε να φτάσει. Είχε τόσο υψηλό πυρετό που αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Αρχικά οι γιατροί πίστευαν πως είχε πάθει τροφική δηλητηρίαση. Αλλά η κατάστασή του επιδεινωνόταν ραγδαία και τελικά διαγνώστηκε με μία σοβαρή λοίμωξη του δέρματος.

«Τις δύο εβδομάδες που έμεινα στο νοσοκομείο είχα πρηστεί ολόκληρος και το πόδι μου είχε χρώμα σκούρο κόκκινο και τεράστιες φουσκάλες. Τα όργανά μου κατέρρεαν, είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα στα νεφρά». Στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως είχε στρεπτόκοκκο και μάλιστα η μόλυνση εξαπλωνόταν στο υπόλοιπο σώμα του.

Πέρασε έναν ολόκληρο χρόνο προσπαθώντας να αναρρώσει και ακόμα δεν μπορεί να περπατήσει καλά, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Η περιπέτεια του Catlin δεν είναι καινούρια αλλά επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά με τέτοιου είδους αράχνες στη Βρετανία.

Το φως της δημοσιότητας είχε δει και η περιπέτεια του 39χρονου Ricki Whitmore και αυτή δεν ήταν η μόνη.

Σύμφωνα με τη Daily Mail οι αράχνες αυτές, οι λεγόμενες false widow spider, εντοπίζονταν μόνο στο νότο της Αγγλίας αλλά πλέον εντοπίζονται φωλιές τους και στην Ουαλία και στη Σκωτία.

Οι ειδικοί πιθανολογούν πως η έκρηξη στον πληθυσμό τους συνδέεται με το υγρό καλοκαίρι και το κύμα ζέστης που ακολούθησε.

Χθες σχολείο στο Gloucestershire έκλεισε προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση του αριθμού των αραχνών αυτών.
Το σχολείο Dean Academy έκλεισε για να απολυμανθούν οι χώροι του μετά τον εντοπισμό των αραχνών.