Υπάρχουν πολλές ιστορίες για τις τελευταίες κουβέντες διάσημων ανθρώπων. Για παράδειγμα οι τελευταίες λέξεις του John Quincy Adams ήταν: «Αυτή είναι η τελευταία μέρα στη Γη! Είμαι χαρούμενος», ενώ Douglas Fairbanks Sr. είχε πει το: «Ποτέ δεν ένιωσα καλύτερα».

Κι ενώ πολλοί μνημονεύονται για τις φράσεις που είπαν λίγο προτού πεθάνουν, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές οι κουβέντες που είπαν για… πρώτη φορά.

Παρακάτω παρατίθεται μια λίστα με τις… πρώτες λεξούλες διάσημων προσωπικοτήτων, όπως τις κατέγραψε μέσα από τις βιογραφίες τους η ιστοσελίδα mentalfloss.com.

1. George Orwell: «beastly»

Όταν ο Eric Blair (αργότερα έγινε γνωστός με το συγγραφικό του όνομα George Orwell) ήταν περίπου 18 μηνών, όταν όντας άρρωστος με βαριά βρογχίτιδα, φώναξε την πρώτη του λεξούλα: «κτηνώδης/άγριος». Σύμφωνα με τον Gordon Bowker, συγγραφέα του βιβλίου «George Orwell» η μητέρα του κατέγραψε το γεγονός στο ημερολόγιό της. Η συγκεκριμένη λέξη συνόδεψε στην πορεία πολλά από τα βιβλία του, εκτός από τη «Φάρμα των Ζώων».

2. Picasso: «Piz»

Ο Πικάρο ζωγράφιζε προτού μάθει να μιλάει και όταν ήθελε να ζητήσει κάτι το… σχεδίαζε. Η πρώτη του λέξη ήταν «piz», ο δικός του τρόπος να ζητήσει το «lápiz» (το μολύβι στα ισπανικά). Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η Arianna Huffington στο βιλβίο «Picasso: Creator and Destroyer».

3. Bill Clinton: «Papp

Με τη λέξη «Pappaw» ο Bill Clinton προσπάθησε να φωνάξει τον παππού του. Ο πατέρας του είχε πεθάνει προτού γεννηθεί και ο μικρός Bill μεγάλωσε με τη μαμά και τους παππούδες του.

Σύμφωνα με το βιογράφο David Maraniss στο βιβλίο «First in His Class», «ήταν η πρώτη του ασφαλής πολιτική επιλογή, καθώς αν επέλεγε να πει “μαμά” υπήρχε η πιθανότητα να γυρίσουν δύο πρόσωπα, τόσο η μαμά του, όσο και η γιαγιά του».

4. E.E. Cummings: «Hurrah!»

Η μητέρα του E.E. Cummings κρατούσε λεπτομερές ημερολόγιο με τη ζωή του μικρού Estlin. Η πρώτη του κουβέντα ήταν το: «Hurrah!» το οποίο φώναξε όταν ο πατέρας του τραγουδούσε στη χορωδία το τραγούδι του εμφυλίου πολέμου «Marching Through Georgia». Μέχρι να γίνει δύο ετών γνώριζε απ’ έξω όλο το τραγούδι, έγραψε ο Christopher Sawyer-Lauçanno στη βιογραφία του.

5. Neil Young: «Dombeen»

Ο πατέρας του Neil Young, Scott, έγραψε τη βιογραφία του γιου του, στην οποία αναφέρει ότι η πρώτη του λέξη ήταν η: «dombeen». Με αυτήν εννοούσε «πουτίγκα, σέλινο, κουάκερ και ένα σωρό άλλα πράγματα». Ο Neil ήταν πολύ χοντρός όταν ήταν μικρός, επειδή έτρωγε… ό,τι έβρισκε μπροστά του.

6. Julie Andrews: «Home»

Σύμφωνα με τους γονείς της Julie Andrews, όπως γράφει η ίδια στα απομνημονεύματά της, η πρώτη της κουβέντα ήταν η λέξη «σπίτι». Μια μέρα ενώ οι γονείς της την έβγαζαν από το αυτοκίνητο, είπε τη λέξη αυτή. Προκειμένου να σιγουρευτούν ότι είχαν ακούσει καλά, έκαναν ακόμη ένα γύρο με το αυτοκίνητο και όταν πάρκαραν ξανά μπροστά από το σπίτι τους, η μικρή Julie την επανέλαβε.

7. F. Scott Fitzgerald: «Up»

Η μητέρα του F. Scott Fitzgerald κρατούσε ένα μικρό βιβλιαράκι, όπου κατέγραφε τα πάντα για το γιο της. Εκεί αναφέρει ότι η πρώτη του λέξη ήταν «πάνω». Την είπε στις 6 Ιουλίου του 1897, γράφει ο Andrew Turnbull στη βιογραφία του Fitzgerald.

8. Amelia Earhart: «Papa»

Σύμφωνα με τη Susan Wels στο βιβλίο « The Thrill of It» η μητέρα της Amelia Earhart είχε γράψει σε ένα ημερολόγιο ότι η πρώτη λέξη που είπε η κόρη της ήταν «μπαμπά».

9. Steven Spielberg: «Why?»

Η θεία του Steven Spielberg, Natalie, ισχυρίστηκε σε μια συνέντευξή της ότι η πρώτη λέξη που χρησιμοποίησε ο διάσημος σκηνοθέτης ήταν το: «γιατί;».

10. Russell Brand: “Don’t do that.”

Παρότι είναι γνωστός για τις… περίεργες τάσεις του –θα έλεγε κανείς- οι πρώτες λέξεις του Russell Brand ήταν: «μην το κάνεις αυτό».