Το να ζει κανείς με μια «σπαρτιατική δίαιτα», τρεφόμενος αποκλειστικά με ξηρούς καρπούς, φρούτα και λαχανικά ίσως να μην ακούγεται ιδιαίτερα δελεαστικό για αρκετούς.

Η 29χρονη Susan Reynolds όμως δηλώνει ότι αυτός ο τρόπος διατροφής την κάνει να δείχνει πολύ νεότερη από την ηλικία της… μέχρι και 13 χρόνια, καθώς δεν είναι λίγοι –όπως ισχυρίζεται- που νομίζουν ότι είναι 16 χρονών!

Η νεαρή επιχειρηματίας από το Εδιμβούργο έχει να φάει μαγειρεμένο φαγητό εδώ και 7 χρόνια. Καταναλώνει αποκλειστικά ωμά φρούτα και λαχανικά, δημητριακά, σπόρους, ξηρούς καρπούς και φασόλια.

Μπορεί να τρώει δεκάδες μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα, ενώ έχει φτιάξει και τις δικές της συνταγές, όπως μια κρύα σούπα από σπανάκι, βότανα και μαρούλι.

Στην εφηβεία της λάτρευε να τρώει έτοιμο φαγητό απ΄ έξω, ενώ αργότερα ως φοιτήτρια της άρεσε να βγαίνει και να πίνει αλκοόλ με τους φίλους της.

Η στάση της απέναντι στη ζωή άλλαξε όταν σε ηλικία 21 ετών άρχισε να ενδιαφέρεται για τη γιόγκα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού διάρκειας έξι μηνών στην Ινδία.

Όταν επέστρεψε στην πατρίδα της αποφάσισε να γίνει χορτοφάγος ενώ παρακολούθησε και μαθήματα για να γίνει εκπαιδεύτρια γιόγκα.

«Άκουσα για το ωμό φαγητό που σέρβιρε ένα καφέ στο Εδιμβούργο. Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος μου είπαν μερικά πράγματα και όταν πήγα στο σπίτι, διάβασα γύρω από το θέμα και αποφάσισα να το δοκιμάσω» είπε στη Daily Mail.

«Η διαφορά που ένιωσα μέσα σε μια μέρα ήταν τεράστια και το ακολουθώ από τότε. Δεν έχω φάει ζεστό φαγητό εδώ και επτά χρόνια» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ανάμεσα στα οφέλη που παρατήρησε στον εαυτό της ήταν η ψυγική διαύγεια, η θετική στάση, περισσότερη ενέργεια και λάμψη.

«Μου λένε ακόμη ότι μυρίζω ωραία, ότι έχω ωραίο δέρμα και ότι δείχνω πολύ νέα» είπε ακόμη.

Η ίδια μετέτρεψε το πάθος της σε… επιχειρηματική ιδέα και δημιούργησε την αλυσίδα Twist and Sprout, η οποία προσφέρει υγιεινά σνακ και σεμινάρια για το πώς οι ωμές τροφές μπορούν να βελτιώσουν την υγεία.