Ευθύνες των φρουρών αποκαλύπτει μια νέα αναφορά της φυλακής του Οχάιο σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Άριελ Κάστρο, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο 52χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την απαγωγή, το βιασμό και το βασανισμό τριών γυναικών τις οποίες κρατούσε φυλακισμένες για χρόνια στο σπίτι του στο Κλίβελαντ.

Ο γνωστός σαν «απαγωγέας του Κλίβελαντ» κρατούνταν σε απομόνωση στο Correctional Reception Center του Orient, στο Οχάιο, και βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο κελί του. Αν και βρίσκονταν υπό καθεστώς ενισχυμένης επίβλεψης, με τους φρουρούς του να κάνουν περιπολίες ανά μισή ώρα, η νέα αναφορά που έρχεται από το σωφρονιστικό κατάστημα επιρρίπτει ευθύνες στους φύλακες.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, οι βάρδιες δεν ολοκληρώθηκαν όπως προβλέπονταν τη νύχτα του απαγχονισμού. Επιπλέον, οι φύλακες είχαν προχωρήσει σε ψευδείς καταγραφές στο βιβλίο καταγραφών.

Δύο φρουροί, οι Caleb Ackley και Ryan Murphy βρίσκονται ήδη σε υποχρεωτική άδεια μετ’ αποδοχών, καθώς διενεργείται έρευνα. Οι δύο είχαν υπηρεσία όταν ο Κάστρο αυτοκτόνησε.

Επιπλέον, η αναφορά κάνει λόγο για «σημαντική καθυστέρηση» στην άφιξη του ασθενοφόρου. Η συμφωνία με τον πάροχο άμεσης ιατρικής βοήθειας προέβλεπε την ανταπόκριση σε 15 λεπτά, ωστόσο τη βραδιά του θανάτου χρειάστηκαν 34 λεπτά. Επιπλέον, ο Κάστρο δεν βρίσκονταν στο δρόμο για το νοσοκομείο για τουλάχιστον μία ώρα από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε.

Τέλος, στην αναφορά σημειώνεται ότι ο Κάστρο βρέθηκε κρεμασμένος, ενώ είχε κατεβασμένο το παντελόνι και το εσώρουχό του. Η πληροφορία αυτή ήταν που οδήγησε τις αρχές να πιστέψουν ότι ο Κάστρο είναι πιθανό να πέθανε από ασφυξία για ερωτική αυτοϊκανοποίηση.