Υποτροφία δύο χρόνων από το πανεπιστήμιο Μελβούρνης έλαβε ένας Ελληνοκύπριος καλλιτέχνης, ο Χρίστος Λίνου, για να ερευνήσει νέες μορφές τέχνης, και στο πλαίσιο αυτό θα κάνει μια πρωτότυπη παράσταση: Θα ξεφλουδίσει 1200 πορτοκάλια!

Οι φλούδες τοποθετούνται πάνω στο σώμα του για να διηγηθεί την δική του μεταναστευτική ιστορία και να τιμήσει τους γονείς του.

Όπως λέει, τα πορτοκάλια αποτελούν μία από τις πιο δυναμικές παιδικές του αναμνήσεις. Το άρωμά τους, η διαδικασία ξεφλουδίσματος τους από τη μητέρα του προκειμένου εκ των υστέρων να κάνει το περίφημο γλυκό του κουταλιού, είναι βαθιά ριζωμένες μνήμες, συνυφασμένες με τα παιδικά του χρόνια.

«Θέλω να δώσω το μήνυμα ότι δεν έχει σημασία το χρώμα, η υφή και η επιδερμική μας εικόνα γιατί όπως και το κάθε πορτοκάλι κρύβει μέσα του την ίδια σάρκα και τον ίδιο χυμό με όλα τα άλλα πορτοκάλια έτσι και εμείς οι άνθρωποι ανεξάρτητα από την εμφάνισή μας την πολιτιστική μας καταγωγή αγαπάμε, πονάμε, κλαίμε, ελπίζουμε και στην ουσία είμαστε όλοι ίδιοι» ανέφερε ο ομογενής καλλιτέχνης στην αγγλική έκδοση της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος».

Η εκδήλωση «Γυμνή Φλούδα» θα γίνει στην γκαλερί D11@Docklands Gallery Shop3 στην περιοχή Docklands της Μελβούρνης το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.