Σύσσωμα τα βρετανικά μέσα έχουν αναλυτικά ρεπορτάζ για τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής «ψηλά» στην ατζέντα τους. Παράλληλα, σχεδόν όλες οι τηλεοπτικές ειδησεογραφικές εκπομπές φιλοξενούν αναλυτές οι οποίοι ερμηνεύουν τις εξελίξεις μετά τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής.

WSJ

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Ευρωπαϊκής έκδοσης της Wall Street Journal η οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι η ελληνική αστυνομία προχώρησε σήμερα σε δραματική καταστολή του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Η κίνηση αυτή αποτελεί το τολμηρότερο βήμα, μέχρι σήμερα, στην προσπάθεια που γίνεται για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, σχολιάζει η Wall Street Journal.

Όσο για τις «απειλές» περί παραιτήσεως των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, η εφημερίδα, τονίζει πως πολλοί αναλυτές θεωρούν αυτή την κίνηση «άνευ περιεχομένου» που καταδεικνύει την αυξανόμενη απόγνωση του κόμματος.

Επίσης επισημαίνεται η σημαντική πτώση του ποσοστού δημοτικότητας της Χρυσής Αυγής μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπως αυτή προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Λόγος γίνεται τέλος για τις παραιτήσεις και συλλήψεις αξιωματικών της αστυνομίας.

Channel 4

Το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 στην ιστοσελίδα του δημοσιεύει άρθρο με τίτλο Οι συλλήψεις (των μελών) της Χρυσής Αυγής δημιουργούν πολιτική κρίση. Ο συντάκτης, Paul Mason, επισημαίνει ότι πρόκειται για μια θεμελιώδη στιγμή για την Ελλάδα, ενώ παράλληλα τονίζει ότι δημιουργείται μια άνευ προηγουμένου κατάσταση.

Η FT

Η εφημερίδα Financial Times αναφερόμενη στο γεγονός σημειώνει, εκτός των άλλων, ότι μεταξύ των συλληφθέντων υπάρχει και κάποιος που κατηγορείται για συνενοχή στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Guardian

Η εφημερίδα Guardian φιλοξενεί βίντεο του πρακτορείου Reuters όπου παρουσιάζεται αφενός μια συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής και τηλεοπτική ομιλία του αρχηγού της στις 19 Σεπτεμβρίου. Σε αυτήν ο κ. Μιχαλολιάκος κάνει λόγο για «προσπάθεια λασπολογίας του κόμματος του». Αφετέρου το βίντεο δείχνει Έλληνες που δηλώνουν υπέρ των σημερινών συλλήψεων.