Τις συνθήκες θανάτου ενός βρέφους πέντε μηνών σε αεροδρόμιο της πόλης Αλικάντε στην Ισπανία διερευνούν οι αρχές της χώρας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Αεροδρομίων, παραμένει ασαφές το πώς το μωρό κατέληξε στον ιμάντα για τις μεγάλες αποσκευές.

«Δεν μπορεί να ανέβηκε εκεί μόνο του, κάποιος πρέπει να το έβαλε εκεί. Δεν ξέρω πώς βρέθηκε το μωρό σε εκείνο το σημείο», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Το CNN γράφει πως η μητέρα, Αμερικανίδα υπήκοος, έφτασε στο αεροδρόμιο αργά το βράδυ της Τετάρτης με πτήση από το Λονδίνο, με το 5μηνο μωρό της και άλλο ένα μικρό παιδί. Ο πατέρας, που είναι Καναδός, περίμενε ήδη στο αεροδρόμιο του Αλικάντε την οικογένειά του.

Ο ιμάντας μεγάλων αποσκευών ενεργοποιείται όταν τοποθετηθούν πάνω αποσκευές με μεγάλο μέγεθος, όπως μουσικά όργανα, καροτσάκι μωρού κ. ά.

Δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί εάν το μωρό τοποθετήθηκε στον ιμάντα αυτό όταν ήταν σταματημένος ή μόλις άρχισε να κινείται, η εφημερίδα El Pais γράφει πάντως πως μάλλον το βρέφος τοποθετήθηκε εκεί όταν ο ιμάντας ήταν σταματημένος αλλά έπειτα από λίγο η ζώνη μεταφορών άρχισε να κινείται και το μωρό βρήκε τραγικό θάνατο σε συνθήκες που παραμένουν υπό διερεύνηση.

Στο σημείο έσπευσε το ιατρικό προσωπικό του αεροδρομίου αλλά ήταν για το βρέφος ήδη αργά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, η οικογένεια ταξίδευε στο Αλικάντε για διακοπές.