«Ο σύζυγός μου είναι ο πιο ευγενικός, ο πιο τρυφερός άνδρας στον κόσμο, εγώ είμαι η… αντι- σύζυγος», γράφει η 39χρονη Kate περιγράφοντας την ασυνήθιστη ισορροπία στο σπίτι, τη ζωή και την οικογένειά της στην εφημερίδα Daily Mail.

Υπάρχουν σπίτια όπου η γυναίκα κρατά τον παραδοσιακό ρόλο της στη φροντίδα του νοικοκυριού, είτε κάνοντας μόνο αυτό είτε συνδυάζοντάς το και με την «κανονική» δουλειά της. Υπάρχουν σπίτια όπου οι δύο σύζυγοι μοιράζονται τις δουλειές και τις ευθύνες και στηρίζουν σε αυτό το μοίρασμα την οικογενειακή τους ισορροπία. Και υπάρχει και η περίπτωση της Kate και του Ben, όπου ο ένας «ρίχνει» ολοκάθαρα τον άλλο στις δουλειές και τις ευθύνες, κάτι που ο πρώτος απολαμβάνει και ο δεύτερος αποδέχεται.

«Στα επτά χρόνια που είμαστε παντρεμένοι ο Ben έχει κάνει σχεδόν όλο το μαγείρεμα, καθάρισμα και σιδέρωμα χωρίς καν να του το ζητήσω», αφηγείται η Kate.

«Μου φέρνει κάθε πρωί τον καπουτσίνο μου- με γάλα βουβαλιού- στο κρεβάτι. Ναι, εργάζεται full-time. Και για όσα κάνει για μένα σίγουρα δεν παίρνει πίσω όσα θα έπρεπε. Είμαι σε βαθμό ντροπής αμελής στα συζυγικά μου καθήκοντα. Είμαι στην πραγματικότητα η ‘αντι- σύζυγός’.

Το θέμα είναι πως εγώ δεν μπορώ να είμαι ο σύντροφος που τρέχει για να εξυπηρετήσει τον άλλο. Είναι πιθανό ο Ben να έρθει σπίτι μας, στο Twickenham έπειτα από μια δύσκολη ημέρα και να με βρει να κάνω μανικούρ ή να σερφάρω στο Facebook παρά να ιδρώνω στην κουζίνα.

Μπορεί αυτό να με κάνει αν ακούγομαι εγωίστρια αλλά είμαι απλά ειλικρινής. Στα 39 μου δεν έχω σιδερώσει ποτέ ούτε ένα ρούχο του και σπάνια μαγειρεύω για τον άνδρα μου. Αλλά γιατί να το κάνω όταν εκείνος μαγειρεύει πολύ καλύτερα από μένα;», διερωτάται η Kate.

«Αν πιστεύετε», συνεχίζει, «πως του ανταποδίδω όλα όσα κάνει στο κρεβάτι μας, ούτε εκεί είμαι ιδιαίτερα δραστήρια. Προσωπικές στιγμές μοιραζόμαστε μόνο στα γενέθλιά μας και μόνο ανά δεκαετία.
Ένιωθα κατά καιρούς κύματα ενοχής για την ασυνήθιστη ισορροπία μας, τον πρώτο χρόνο του γάμου μας, αλλά σήμερα τη βρίσκω λυτρωτική.

Πριν λίγο καιρό ο Ben χρειάστηκε να φύγει σε επαγγελματικό ταξίδι τριών εβδομάδων. Τις ημέρες πριν φύγει γέμισε το ψυγείο μας με έτοιμα οργανικά γεύματα και δεν σταμάτησε να αναζητεί baby sitter για τα παιδιά μας, τον 6χρονο Ronnie και τον 2χρονο Stanley.

Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ αφοσιωμένη στην καριέρα μου και δεν μπορώ να είμαι μια παραδοσιακή σύζυγος- νοικοκυρά. Ξυπνάω χαράματα, γράφω μέχρι τη νύχτα. Πολλές φορές τα απογεύματα λείπω κι έτσι όταν ο Ben επιστρέφει πρέπει να αναλάβει τα παιδιά. Ακόμα κι όταν είμαι σπίτι, είμαι κολλημένη στο iPhone μου φοβούμενη μη χάσω κάποιο επαγγελματικό τηλεφώνημα.

Ίσως από όλα αυτά να πιστεύετε πως εγώ φέρνω τα λεφτά στο σπίτι. Αλλά ούτε αυτό είναι αλήθεια, ο Ben βγάζει περισσότερα από μένα για την οικογένειά μας. Εκείνος κερδίζει τα προς το ζην και είναι ο «θεός» του σπιτιού μας. Τον αγαπώ πάρα πολύ και θεωρώ το γάμο μας ευτυχισμένο. Δεν θεωρώ πως τον εξαπάτησε γιατί γνώριζε πως είμαι εργασιομανής και πριν παντρευτούμε.
Ξέρω πως αν είχε επιλέξει μια γυναίκα του νοικοκυριού θα επέστρεφε μετά τη δουλειά και θα έβρισκε σπιτικό φαγητό και σιδερωμένα πουκάμισα.
Αλλά κι εκείνος λέει πως δεν τον πειράζει ο τρόπος που έχουμε στήσει τη ζωή μας. Αν είμαι ωστόσο ειλικρινής, πρέπει να παραδεχτώ πως είναι ο δικός μου εγωισμός που τον αναγκάζει να ντύνει τα παιδιά το πρωί και αν τους ετοιμάζει πρωινό απαντώντας ταυτόχρονα σε emails στο κινητό του.
Είναι δικό μου λάθος που γυρίζει σπίτι και δεν βρίσκει έτοιμο φαγητό αλλά το χάος που αφήνουν πίσω τους τα παιδιά παίζοντας.
Αλλά κι εγώ εργάζομαι σκληρά. Αγαπώ βαθιά τα παιδιά μου αλλά το να τα φροντίζω ή να σφουγγαρίζω την κουζίνα δεν με εμπνέουν και πολύ. Έπειτα από μια ήμερα δουλειάς νιώθω πλήρης και ευτυχισμένη. Έπειτα από μία ημέρα με τα παιδιά νιώθω εξοντωμένη.

Μετά τη γέννηση του πρώτου μας γιου επέστρεψα στη δουλειά μου και τον έβαλα σε ένα πανάκριβο βρεφονηπιακό σταθμό. Ένιωθα ενοχές γι’ αυτό και που δεν τον έβλεπα καθόλου, αλλά δεν ήθελα να αφήσω τη δουλειά μου. Δεν είναι από εμμονή αλλά αυτό είναι το τίμημα που είμαι πρόθυμη να πληρώσω για την ευτυχία μου.

Όταν γεννήθηκε ο δεύτερος γιος μας επέστρεψα στη δουλειά δύο εβδομάδες μετά, τον θήλαζα ενώ έκανα ταυτόχρονα συνεντεύξεις από το τηλέφωνο.

Ξέρω πως είμαι η μειονότητα της «αντι- συζύγου», Έχω πολλές φίλες που βάζουν τις ανάγκες των συζύγων τους πάνω από όλα, άλλη που φροντίζει ο άνδρας της να είναι σεξουαλικά ικανοποιημένος, άλλη που παράτησε τη δουλειά και έμεινε σπίτι όταν έκανε παιδιά. Ξέρω πως η σχέση της είναι πιο ευτυχισμένη και τα παιδιά της πιο χαρούμενα.

Είμαι σίγουρη πως έχει πολύ πιο υγιή σεξουαλική ζωή από εμένα. Αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι στη θέση της γιατί ξέρω πως δεν θα μπορούσα να αφοσιωθώ στη ζωή της συζύγου και της μητέρας.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν λατρεύω τον Ben. Θαυμάζω τον τρόπο που φροντίζει εμένα, τα παιδιά μας, το σπίτι μας.
Κάνει τη ζωή μου πιο εύκολη και, όπως λέει, το απολαμβάνει κιόλας.

Με κάνει αυτό μια εγωίστρια, ακατάστατη και αμελή σύζυγο; Μάλλον. Αλλά με κάνει και μια πολύ ευτυχισμένη γυναίκα», καταλήγει.