Νέες προειδοποιήσεις εξέδωσαν οι σύμμαχοι του Μπερλουσκόνι ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση συνεργασίας, σε περίπτωση που η κεντροαριστερά του πρωθυπουργού, Ενρίκο Λέτα, αρνηθεί να δώσει παράταση στην ακρόαση της επιτροπής της Γερουσίας που θα αποφασίσει για την αποπομπή ή μη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου.

Χθες ήταν η πρώτη μέρα της συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής, αλλά η συνεδρίαση διεκόπη και δόθηκε αναβολή 24 ωρών ώστε, σύμφωνα με πληροφορίες ιταλικών μέσων, να επεξεργαστεί ο εισηγητής της κεντροδεξιάς της τοποθέτησή του.

Η συνεδρίαση ξαναρχίζει απόψε στις 8 το βράδυ, ωστόσο δε λείπουν οι εντάσεις, καθώς η κεντροαριστερά, όπως και το κίνημα Πέντε Αστέρια του Μπέπε Γκρίλο δεν επιθυμούν να παραταθεί η διαδικασία, ενώ το κόμμα του Μπερλουσκόνι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.

Μάλιστα, οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι έχουν εν τω μεταξύ προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το νόμο που προβλέπει την έκπτωση ενός Γερουσιαστή από το αξίωμά του σε περίπτωση καταδίκης.