Για κάποιους ο γάμος σημαίνει οικονομίες χρόνων και έξοδα με πολλά μηδενικά. Για την Georgina Porteous και τον Sid Innes τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά: ο γάμος τους κόστισε κάτι παραπάνω από… ένα ευρώ.

Το ζευγάρι οργάνωσε την ημέρα όπως την ήθελε, με φίλους και την οικογένεια στο πλευρό του, βέρες, λουλούδια, τούρτα και φωτογράφο.

Το πάρτι του γάμου έγινε στα Highlands της Σκωτίας όπου έκαναν πικνικ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, εκτός από τις 70 λίρες που έπρεπε να πληρώσουν ως τέλος γάμου, το μόνο άλλο τους έξοδο ήταν αυτό το ένα και κάτι ευρώ που έδωσαν για το vintage νυφικό της Georgina, την ώρα που ένας μέσος γάμος στη Βρετανία εκτιμάται πως κοστίζει περίπου 20.000 λίρες- σχεδόν 23.500 ευρώ.

«Δεν βρίσκω το νόημα σε τέτοιους μεγάλους γάμους, νομίζω πως απομακρύνονται από την ουσία», δηλώνει η 36χρονη νεόνυμφη.

«Δεν κερδίζεις τίποτα με το να ξοδεύεις τεράστια χρηματικά ποσά. Η ημέρα υποτίθεται πως αφορά την ένωση δύο ανθρώπων που αγαπιούνται κι εμείς δεν θέλαμε κάτι πολύ», πρόσθεσε.

Η Georgina γνώρισε τον 39χρονο σύζυγό της πλέον σε ένα πανηγύρι στη Γλασκώβη το 2009 και είπε χωρίς σκέψη «ναι» όταν πέρσι της έκανε πρόταση γάμου σε ταξίδι στο Βερολίνο.

Το ζευγάρι άρχισε να προγραμματίζει τη μεγάλη μέρα και καθώς είναι και οι δύο αφοσιωμένοι στις αρχές της αυτάρκειας και της ανακύκλωσης, ήθελαν τα πράγματα να είναι κατά το δυνατόν απλά.

Ο γάμος τελέστηκε πίσω από το ειδυλλιακό αγρόκτημα του ζευγαριού κοντά στο Inverness και ο στολισμός περιλάμβανε λουλούδια της περιοχής, μπάλες σανού που προσέφεραν γείτονες αγρότες και φαναράκια που ανάβουν με το ηλιακό φως. Η Georgina έλαμπε φορώντας το vintage νυφικό της, χειροποίητο από τη δεκαετία του ’60. Το είχε βρει στην ιστοσελίδα freecycle και της κόστισε μία λίρα, ή 1,16 ευρώ.

Ο Sid φόρεσε ένα κοστούμι που ήδη είχε στη ντουλάπα του ενώ το γάμο τέλεσε ο αιδεσιμότατος Peter Donald που παρείχε τις υπηρεσίες του δωρεάν προτείνοντας οι καλεσμένοι να καταθέσουν τον οβολό τους ως δωρεά για την εκκλησία.

Οι βέρες ήταν φτιαγμένες από την Georgina.

Ο φωτογράφος ήταν εκεί για να απαθανατίσει τη σκηνή δωρεάν καθώς η νύφη κι ένας freelance film editor συμφώνησαν να δουλέψουν για λογαριασμό του, σε ανταπόδοση των υπηρεσιών του.

Ο κάθε καλεσμένος έφερε φαγητό και ποτά δίνοντας έναν κατεξοχήν σπιτικό τόνο στο πικ νικ που ακολούθησε.

Τις τούρτες είχε φτιάξει η θεία της Georgina, διακοσμώντας τις με τα αρχικά του ζευγαριού.
Μετά το πικ νικ το πάρτι συνεχίστηκε με τον ταλαντούχο πατέρα της νύφης να παίζει τζαζ μελωδίες στο σαξόφωνό του.

«Περάσαμε πολύ καλά, είχε ενδιαφέρον το τι είχε φέρει ο καθένας στο πικ νικ και το φαγητό έφτασε για όλους χωρίς να πεταχτεί τίποτα. Η ημέρα εξελίχθηκε υπέροχα και συναισθηματικά και πολλοί μας είπαν πως ήταν ο καλύτερος γάμος που έχουν πάει ποτέ», τόνισε η Georgina.

Για το μήνα του μέλιτος το ζευγάρι θα ταξιδέψει και πάλι στο Βερολίνο, όπου είχε γίνει η πρόταση γάμου, και θα περάσει τις ημέρες φιλοξενούμενο από φίλους.

Δείτε τις φωτογραφίες