Συζήτηση για τη Συρία θα γίνει σήμερα στο γαλλικό κοινοβούλιο, χωρίς ωστόσο να γίνει ψηφοφορία, για μία πιθανή στρατιωτική επέμβαση. Περίπου το 74% των Γάλλων θέλουν να υπάρξει ψηφοφορία πριν από οποιαδήποτε στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας.

Το θέμα μιας άλλης συζήτησης, την οποία θα ακολουθήσει μια ψηφοφορία, ενδέχεται πάντως να τεθεί μετά τη συζήτηση στο αμερικανικό Κογκρέσο που θα αρχίσει στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό πρόκειται να επιβεβαιώσει ενώπιον των βουλευτών, στη διάρκεια της συνεδρίασης που θα αρχίσει στις 17:00 (ώρα Ελλάδας), τη γαλλική διπλωματική γραμμή: δημιουργία ενός διεθνούς συνασπισμού για να «τιμωρηθεί» ο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Στο μεταξύ, την παραμονή της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα διεξαχθεί αύριο, Πέμπτη, στην Αγία Πετρούπολη -και στη διάρκεια της οποίας δεν έχει προγραμματιστεί καμιά ιδιαίτερη συνάντηση ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Μπαράκ Ομπάμα- η Ρωσία επανέλαβε την αντίθεσή της σε πλήγματα εναντίον του σύρου συμμάχου της.