Ένας ακόμη γύρος συνομιλιών πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους διαπραγματευτές στην Ιερουσαλήμ, με την επόμενη συνάντηση να είναι προγραμματισμένη για αύριο.

Οι Παλαιστίνιοι είχαν ακυρώσει τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας, μετά την επίθεση ισραηλινών στρατιωτών που πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια επιδρομής στον προσφυγικό καταυλισμό Κουαλαντία βόρεια της Ιερουσαλήμ. Ένας τέταρτος Παλαιστίνιος πέθανε το Σάββατο σε νοσοκομείο της Ναμπλούς από τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια μιας αντίστοιχης επίθεσης στις 20 Αυγούστου στο στρατόπεδο προσφύγων της Τζενίν .

Παλαιστίνιος εκπρόσωπος είπε πάντως στο ισραηλινό ραδιόφωνο ότι δεν υπήρξε συμφωνία κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου των διαπραγματεύσεων. Οι απ’ ευθείας ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, ξεκίνησαν στα τέλη Ιουλίου μετά από τριετή διακοπή. Ο απώτερος στόχος είναι η έναρξη μίας ειρηνευτικής συμφωνίας εντός εννέα μηνών, καθώς και η συμφωνία για ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.