Το φεστιβάλ «Βurning Man» (Φλεγόμενος Άνθρωπος) διεξάγεται κάθε χρόνο στη Νεβάδα των ΗΠΑ στην έρημο Black Rock και τα στοιχεία για φέτος είναι πολύ υποσχόμενα ως προς τη συμμετοχή: έχουν ήδη φτάσει στο σημείο όπου διεξάγεται το φεστιβάλ περισσότεροι άνθρωποι από όσους το παρακολούθησαν συνολικά πέρσι.

Το μεγαλύτερο υπαίθριο φεστιβάλ της Βόρειας Αμερικής διανύει την 27η χρονιά του και αναμένεται να προσελκύσει 68.000 ανθρώπους μέχρι τη Δευτέρα, που ολοκληρώνεται.

Οι διοργανωτές το περιγράφουν ως «πειραματική κοινότητα» που ενσωματώνει πάρτι, σόου με φωτιές, εντυπωσιακά κοστούμια, εκδηλώσεις τέχνης και χορό και τονίζουν πως εναπόκειται στους συμμετέχοντες να προσδιορίσουν τι ακριβώς είναι το φεστιβάλ.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, έχοντας ολοκληρώσει μία εβδομάδα στην έρημο, οι συμμετέχοντες θα βάλουν φωτιά στο τεράστιο ανδρείκελο που δίνει και το όνομά του στο Φεστιβάλ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 650 δολάρια.

Το φεστιβάλ θεωρείται παράδεισος για καλλιτέχνες, μουσικούς και χορευτές αλλά και χίπις και προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους συμμετέχουν να διερευνήσουν την καλλιτεχνική έκφραση. Κατά τη διάρκειά του δεν χρησιμοποιούνται χρήματα αλλά ισχύει ένα είδος ανταλλακτικής οικονομίας.

Μόλις 80 άνθρωποι συμμετείχαν στο φεστιβάλ το 1990, την πρώτη φορά που διοργανώθηκε στη Νεβάδα «μετακομίζοντας» από το Σαν Φρανσίσκο. Περισσότεροι από 1.000 ήταν οι συμμετέχοντες για πρώτη φορά το 1993 και ην αυξητική πορεία συνεχίστηκε φτάνοντας τους 23.000 το 1999. Φέτος αναμένεται να προσελκύσει συνολικά 68.000 ανθρώπους.


Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο