Στο Birmingham η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στην Ευρώπη

Ανοίγει σε λίγες ημέρες ο «παράδεισος» των βιβλιόφιλων


ΚΟΣΜΟΣ
18:54
29/08/2013
BIRMINGHAM ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
loading

Χρειάστηκαν περισσότερα από τρία χρόνια και 220 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθεί. Σε λίγες ημέρες η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη στην Ευρώπη θα ανοίξει τις πύλες της στου βιβλιόφιλους και όχι μόνο, στο Birmingham της Βρετανίας.

Η νέα Βιβλιοθήκη του Birmingham, που αντικαθιστά την Κεντρική Βιβλιοθήκη της πόλης, προγραμματίζεται να λειτουργήσει επισήμως την 3η Σεπτεμβρίου. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Francine Houben και οι εργασίες κατασκευής άρχισαν τον Ιανουάριο του 2010 και ολοκληρώθηκαν τον φετινό Απρίλιο.

Μαζί με τη δανειστική βιβλιοθήκη, το δεκαόροφο κτήριο θα φιλοξενεί επίσης σε ειδικά σχεδιασμένους χώρους με ελεγχόμενη θερμοκρασία τις σημαντικές συλλογές αρχείων και φωτογραφιών της πόλης αλλά και σπάνια βιβλία- μεταξύ αυτών μία από τις μεγαλύτερες συλλογές έργων του Shakespeare στον κόσμο.

Θα υπάρχει επίσης μία γκαλερί αλλά κι ένα ευέλικτο μικρό θέατρο, εξωτερικό αμφιθέατρο και στούντιο ηχογράφησης.

Το πρώτο βιβλίο που τοποθετήθηκε στα ράφια της βιβλιοθήκης ήταν το «The Hobbit» του JRR Tolkein, σηματοδοτώντας την παράδοση του έργου από την κατασκευαστική Carillion στη δημοτική αρχή του Birmingham.

Αυτόν τον «παράδεισο» των βιβλιόφιλων αναμένεται να επισκέπτονται περισσότεροι από τρία εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο ενώ αναμένονται και τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ηλεκτρονικοί επισκέπτες, μέσω της ιστοσελίδας της.


Δείτε τις φωτογραφίες

Κάντε Like το newsbeast.gr

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το NEWSBEAST προτείνει...
Να επιστρέψει στις πτήσεις θέλει ο πιλότος του ρωσικού μαχητικού που καταρρίφθηκε
-
ΚΟΣΜΟΣ

Να επιστρέψει στις πτήσεις θέλει ο πιλότος του ρωσικού μαχητικού που καταρρίφθηκε

Πώς περιγράφει την κατάρριψη και όσα ακολούθησαν - Δείτε φωτογραφίες

Να επιστρέψει στους αιθέρες θέλει ο πιλότος που επέζησε μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στη Συρία, από την Τουρκία, ως «εκδίκηση» για τον συνάδελφό του που έχασε τη...