Οι ξένες δυνάμεις ειδοποίησαν τη συριακή αντιπολίτευση να περιμένει την έναρξη της στρατιωτικής δράσης εναντίον του στρατού του Άσαντ «εντός ημερών».

Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση ειδοποιήθηκε να περιμένει ένα πλήγμα εναντίον των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ «εντός ημερών», όπως ανέφεραν πηγές οι οποίες συμμετείχαν σε μια συνάντηση μεταξύ απεσταλμένων τους και του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού (ΣΕΣ) στην Κωνσταντινούπολη.

Μία από τις πηγές αυτές, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters: «Η αντιπολίτευση ενημερώθηκε με σαφήνεια ότι η δράση για να αποτραπεί η περαιτέρω χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ μπορεί να αρχίσει τις αμέσως προσεχείς λίγες ημέρες κι ότι παρ’ όλ’ αυτά πρέπει να συνεχίσει να προετοιμάζεται για τις ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη».

Ο Άχμαντ Τζάρμπα, πρόεδρος του ΣΕΣ, συναντήθηκε με απεσταλμένους από 11 κράτη που ανήκουν στην ομάδα Φίλοι της Συρίας, περιλαμβανομένου και του Ρόμπερτ Φορντ, του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Συρία, σε ένα ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης.

Η συριακή αντιπολίτευση φέρεται να παρείχε στους απεσταλμένους έναν κατάλογο στόχων στη Συρία.