Από μία σπάνια ασθένεια, που θυμίζει την επιτυχημένη παραγωγή του Χόλιγουντ «Benjamin Button», πάσχει ένας 14χρονος που ζει σε μία από τις φτωχότερες περιοχές της Ινδίας, τη Bihar.
 

Πέντε από τα αδέρφια του μικρού Ali Hussain έχουν πεθάνει από την ίδια σπάνια γενετική ασθένεια που ονομάζεται προγηρία.

Ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από προγηρία δεν ξεπερνά συνήθως τα 13 χρόνια, ενώ η συχνότητα εμφάνισης της ασθένειας είναι μία στις οκτώ εκατομμύρια γεννήσεις.

Το σώμα του 14χρονου Ali γερνά πρόωρα με αποτέλεσμα, ο μικρός να ταλαιπωρείται από αρθριτικά, προβλήματα στα μάτια και καρδιαγγειακά. Παρόλο που οι ασθενείς δεν αναμένεται να ξεπερνούν τα 14 χρόνια ζωής, ο Ali έχει ανατρέψει τα δεδομένα διαψεύδοντας παράλληλα το προσδόκιμο επιβίωσης.

Ο ίδιος δηλώνει «Θέλω πολύ να ζήσω και ελπίζω να υπάρχει φάρμακο για την ασθένειά μου. Δεν φοβάμαι το θάνατο, αλλά οι γονείς μου έχουν υποφέρει πολύ. Θα ήθελα να ζήσω πολύ περισσότερο, γι αυτούς».

Οι γονείς του, δηλαδή ο 50χρονος Nabi Hussain Khan και η 46χρονη Razia είναι πρώτα ξαδέρφια και ο γάμος τους ήταν κανονισμένος από την οικογένειά τους πριν από 32 χρόνια. Τα παιδιά τους, Rehana, Iqramul, Gudiya και Rubina πέθαναν από την εν λόγω ασθένεια ανάμεσα στις ηλικίες 12-24.