Οι καπνιστές που προσπαθούν να σταματήσουν τη βλαβερή συνήθεια, επιστρατεύουν πολλούς τρόπους μερικοί εκ των οποίων άκρως πρωτότυποι. Ωστόσο, δύσκολα κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ξεπέρασε σε εφευρετικότητα τη μέθοδο μιας γυναίκας στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Ο τρόπος που επέλεξε Etta Mae Lopez είναι ίσως η πιο χτυπητή περίπτωση απεγνωσμένου καπνιστή. Και αυτό γιατί, δεν δίστασε να χτυπήσει έναν ένστολο ώστε να φυλακιστεί για μερικές εβδομάδες σε σωφρονιστικό ίδρυμα όπου το κάπνισμα απαγορεύεται! Έτσι, θα ήταν υποχρεωμένη να το κόψει.

Θύμα της έπεσε ο αναπληρωτής σερίφης Matt Campoy, ο οποίος έκπληκτος δέχτηκε το χαστούκι της γυναίκας. Ο άντρας έφευγε από τη φυλακή στο τέλος της φαρδιάς του, όταν η Etta Mae Lopez εμφανίστηκε μπροστά του. Ο σερίφης περιέγραψε πώς η γυναίκα στάθηκε μπροστά του και αφού πήγε να φύγει προχώρησε και τον χαστούκισε.

Της έπιασε το χέρι, την ακινητοποίησε και την οδήγησε στη φυλακή. Μάλιστα, αφού την απελευθέρωσε για να κάτσει σε ένα πάγκο, τον χτύπησε στον ώμο. Έτσι, αναγκάστηκε να της περάσει χειροπέδες.

Όπως δήλωσε ο Campoy, η γυναίκα του εξήγησε στη συνέχεια ότι το χαστούκι ήταν ένας τρόπος για να οδηγηθεί σε φυλακή μη-καπνιστών. «Γνώριζε ότι ο μόνος τρόπος για να κόψει το κάπνισμα ήταν να φυλακιστεί, καθώς δεν επιτρέπεται το τσιγάρο στη φυλακή. Περίμενε όλη τη μέρα, έναν ένστολο να εμφανιστεί διότι γνώριζε ότι εάν επιτεθεί σε κάποιον θα πήγαινε στη φυλακή για επαρκές χρονικό διάστημα ώστε να κόψει τη συνήθεια του καπνίσματος», δήλωσε.

Η επιδίωξη της στέφθηκε με επιτυχία, καθώς εν τέλει καταδικάστηκε σε φυλάκιση 63 ημερών σε φυλακή που το κάπνισμα απαγορεύεται!