Κατηγορίες σε δύο έφηβους για τη δολοφονία Αυστραλού αθλητή ασκήθηκαν στην πολιτεία της Οκλαχόμα και σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων, οι δυο νεαροί σκότωσαν για να «ξεγελάσουν την πλήξη τους».

Ο 22χρονος Αυστραλός παίκτης του μπέιζμπολ, Κρίστοφερ Λέιν, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ενώ έκανε τζόκινγκ στους δρόμους της μικρής πόλης Ντούνκαν, όπου βρισκόταν στο πλαίσιο αθλητικής υποτροφίας, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Ο 15χρονος Τζέιμς Έντουαρντ και ο 16χρονος Τσάσνει Λούνα είναι οι δυο έφηβοι που κατηγορούνται για το φόνο του αθλητή, ενώ ο 17χρονος Μάικλ Ντουέιν Τζόουνς, κατηγορείται για συνέργεια, καθώς ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο από το οποίο οι νεαροί πυροβόλησαν τον αθλητή.

«Είχαν βαρεθεί και απλά ήθελαν να σκοτώσουν κάποιον», είπε στο ABCNews.com ο Ντάνι Φόρντ αρχηγός της αστυνομίας στο Ντούνκαν. «Τον πυροβόλησαν στην πλάτη και έφυγαν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εισαγγελέα Τζέισον Χικς, οι δύο έφηβοι που κατηγορούνται για τη δολοφονία απειλούνται με ισόβια κάθειρξη. Στην Οκλαχόμα όμως ισχύει η θανατική ποινή και μπορεί να ζητηθεί ακόμη και για ανηλίκους. Ο πατέρας του θύματος δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Μελβούρνη ότι «τίποτα καλό δεν θα βγει από αυτό, γιατί δεν έχει κανένα νόημα. Ήταν απλά ένα παιδί στην αρχή της ζωής του. Προσπαθούμε να καταλάβουμε, είναι μια τρέλα».

Δείτε φωτογραφίες των κατηγορουμένων και του άτυχου αθλητή