Εκατοντάδες υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι αποχώρησαν απόψε από την πλατεία Ραμπάα αλ Ανταουίγια, ένα από τα προπύργια των διαδηλωτών στο Κάιρο, υπό την επιτήρηση ένοπλων αστυνομικών, σύμφωνα με εικόνες που έδειξε σε απευθείας μετάδοση η αιγυπτιακή τηλεόραση.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις της τάξης συμφώνησαν να αφήσουν όσους το επιθυμούσαν να φύγουν πεζή από το χώρο. Σύμφωνα με το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο Mena, οι αστυνομικοί συνέλαβαν υποστηρικτές του Μόρσι που ήταν οπλισμένοι και πλέον έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πλατεία.

Στην πόλη Ισμαηλίγια, στη Διώρυγα του Σουέζ, τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με αστυνομικούς κοντά σε ένα κυβερνητικό κτίριο, όπως ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές.

Τα περισσότερα από τα θύματα είχαν χτυπηθεί από σφαίρες, όμως ορισμένοι υπέκυψαν σε τραύματα που είχαν υποστεί από σκάγια, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές. Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο πόσα από τα θύματα ήταν αστυνομικοί και πόσοι ήταν πολίτες.

Στο μεταξύ, το δεύτερο μεγαλύτερο ισλαμικό κόμμα της Αιγύπτου έκανε έκκληση να σταματήσει η βία που απειλεί να διχάσει την κοινωνία. Το κόμμα Νουρ τόνισε ότι θεωρεί υπεύθυνη για την αιματοχυσία τη μεταβατική κυβέρνηση που υποστηρίζεται από το στρατό.