Συνολικά 305 ξένα κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν σε λιμάνια της Κροατίας το α’ εξάμηνο του 2013, αριθμός αυξημένος κατά 5,3% σε ετήσια βάση, ανακοίνωσε το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της βαλκανικής αυτής χώρας. Αυξημένος δε, κατά 14,6% ήταν και ο αριθμός των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επίσης, αύξηση 12,4% καταγράφηκε, σε ετήσια βάση, στον αριθμό των ημερών που τα κρουαζιερόπλοια παρέμειναν στα λιμάνια της χώρας (συνολικά 625 ημέρες).

Εξήντα οκτώ κρουαζιερόπλοια υπό σημαία Μπαχάμες «έδεσαν» σε λιμάνια της Κροατίας το α’ εξάμηνο του 2013 και ακολουθούν 58 υπό σημαία Μάλτας. Στην τρίτη θέση βρίσκονται 46 κρουαζιερόπλοια με σημαία Ιταλίας και στην τέταρτη, 45 με σημαία Παναμά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής, το α’ εξάμηνο του 2013 καταγράφηκαν 20 κρουαζιέρες από τις Βερμούδες, 15 από τη Γαλλία, 12 από την Πορτογαλία, δέκα από το Βέλγιο και λιγότερες από δέκα από την Φινλανδία, την Ελλάδα, την Ιαπωνία, το Λουξεμβούργο τις Νήσους Μάρσαλ, την Ολλανδία, τη Μ. Βρετανία και Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες.

Σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση των ξένων κρουαζιέρων (119). Τον Μάιο καταγράφηκαν 112 κρουαζιέρες (τρεις περισσότερες σε ετήσια βάση).