Την κάπως «παγωμένη» στιγμή που το βλέμμα δύο ξένων διασταυρώνεται ενώ περπατούν στους δρόμους της Νέας Υόρκης έκανε… τέχνη ο Νεοϋορκέζος φωτογράφος Serge J-F. Levy, στη συλλογή φωτογραφιών με τίτλο «Excuse Me Sir, Did You Just Take My Picture?»

Για να καταφέρει να αποτυπώσει το δευτερόλεπτο που οι περαστικοί τον κοίταζαν κατά πρόσωπο, εξηγεί η Daily Mail, ο Levy κρατούσε τη φωτογραφική του μηχανή, επικεντρωνόταν στο πρόσωπο που ήθελε και περίμενε εκείνο να συνειδητοποιήσει τι γινόταν για να τραβήξει τη φωτογραφία.

«Ένιωθα την ένταση και τον ενθουσιασμό την ώρα που έβγαζα τη φωτογραφία. Δεν είναι εύκολο να κοιτάζεσαι στα μάτια με έναν ξένο και είναι ακόμα πιο δύσκολο όταν η φωτογραφική μηχανή είναι ανάμεσά μας», τόνισε.

Στη ιστοσελίδα του ο φωτογράφος μιλά για την έμπνευσή του πίσω από το συγκεκριμένο πρότζεκτ, σημειώνοντας πως απολαμβάνει τη στιγμή που κάποιος τον κοιτά κατά πρόσωπο. «Υπάρχει κάτι παράξενο, μία σύγχυση και μία αίσθηση απρόβλεπτου καθώς κάνω αυτό που οι περισσότεροι μαθαίνουμε να μην κάνουμε: να κοιτάζω τους άλλους επίμονα στα μάτια», εξηγεί.

«Το ντοκουμέντο μιας τέτοιας στιγμής είναι για μένα μία αναγνώριση της ζωής, του να είσαι ζωντανός», προσθέτει.

Δείτε τις φωτογραφίες