Είναι πιτσιρικάδες, καθαρίζουν τρελά ποσά, έχουν λεφτά για ταξίδια και σπατάλες κι όμως αισθάνονται μόνοι και καταρρακωμένοι. Και φτωχοί!

«Henrys» τους αποκαλούν, όπως μας πληροφορεί η «New York Post», παρά το γεγονός ότι είναι νεαροί και πετυχημένοι και οι ετήσιες απολαβές τους κυμαίνονται μεταξύ 100.000-250.000 δολαρίων.

Μόνο που το «Henry» είναι ακρωνύμιο και σημαίνει αυτό ακριβώς, «υψηλόμισθος αλλά όχι πλούσιος ακόμα» (high earner not rich yet)! Κι ενώ το ακρωνύμιο το είχε εφεύρει ο Shawn Tully σε άρθρο του περιοδικού «Fortune» το 2003, ο όρος είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ.

Οι Henrys με τους οποίους μίλησε η εφημερίδα έχουν ακριβά γούστα. Μένουν σε πολυτελή ξενοδοχεία, πετάγονται συχνά στο εξωτερικό για αναψυχή, έχουν ένα και δύο σπίτια και λεφτά για ό,τι σκεφτούν να κάνουν.

Κι όμως νιώθουν πως είναι στην ψάθα. «Είναι άνθρωποι που δεν θέλουν να βάλουν τα οικονομικά τους σε τάξη, θέλουν όμως ακόμα το τοστ αβοκάντο τους», λέει χαρακτηριστικά η Priya Malani, το αφεντικό της Stash Wealth, μιας συμβουλευτικής-επενδυτικής φίρμας που στοχεύει στους millennials.

Η Malani μας λέει πως οι περισσότεροι πιτσιρικάδες πελάτες της ζουν στη Νέα Υόρκη, εργάζονται κυρίως στη βιομηχανία της τεχνολογίας, καθαρίζουν κατά μέσο όρο 180.000 δολάρια τον χρόνο και είναι ψυχολογικά ράκη, καθώς νιώθουν φτωχοί και αβοήθητοι.