Μπορεί ο σύντροφος της 23χρονης Alice Miller να πάσχει από μία από τις σπανιότερες ασθένειες του κόσμου, ωστόσο η ίδια δηλώνει ότι η σχέση τους είναι απολύτως φυσιολογική, όπως κάθε άλλου ζευγαριού.

Η Alice γνωρίστηκε με τον κατά ένα χρόνο μεγαλύτερό της Tom Staniford στο διαδίκτυο και από την πρώτη στιγμή ένιωσε ένα «κλικ» μέσα της.

Τώρα οι δυο τους ζουν στο Λονδίνο μαζί.

Ο Tom είναι ένας από τους οκτώ ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο που πάσχει από το σύνδρομο MDP. Παρότι είχε μια φυσιολογική παιδική ηλικία, από τα 12 του χρόνια δε μπορεί να αποθηκεύσει λίπος στο σώμα του.

Επίσης, έχει μόνο το 40% του μυϊκού συστήματος ενός μέσου άντρα, ενώ πάσχει και από διαβήτη 2 –ασθένεια που συνήθως συνδέεται με την παχυσαρκία- και από κακή ακοή.

«Από την πρώτη στιγμή που συνομιλήσαμε στο διαδίκτυο νιώσαμε κάτι. Ήταν πολύ ωραία να μιλάω μαζί του. Μού εξήγησε την κατάστασή του και είχα δει μερικές φωτογραφίες του, όμως δεν είχα καταλάβει ακριβώς πώς δείχνει μέχρι που τον συνάντησα για πρώτη φορά. Ήμουν ανήσυχη πριν το πρώτο μας ραντεβού, αλλά ήθελα να τον γνωρίσω.
Ομολογώ ότι η εμφάνισή του με εξέπληξε όταν τον πρωτοείδα, όμως πιο ψηλός απ’ ό,τι τον είχα φανταστεί. Παρατήρησα ότι οι άλλοι τον κοίταζαν επίμονα, όμως εκείνος δεν ενοχλούνταν κι αυτό με έκανε κάπως να χαλαρώσω. Ήταν τόσο φιλικός και μιλούσαμε επί ώρες σε μια παμπ. Ήταν ένα ωραίο πρώτο ραντεβού» είπε η Alice.

«Δε μου αρέσει πολύ το περπάτημα και δε μπορώ να στέκομαι όρθιος για πολύ ώρα, εξαιτίας της κατάστασής μου. Είμαι όμως επαγγελματίας αθλητής και πρέπει να κρατώ τον εαυτό μου υγιή» πρόσθεσε ο ίδιος.


Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Exeter ανακάλυψαν πρόσφατα ότι η κατάστασή του οφείλεται σε μια γενετική μετάλλαξη.

Ο Tom έχει στεφθεί πρωταθλητής στο βρετανικό Para-Cycling Circuit και ονειρεύεται να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.