Πριν από λίγες ημέρες το πρόσωπό του έκανε το γύρο του κόσμου καθώς είναι ο άνθρωπος που συμμετείχε στην επίσημη ανακοίνωση της γέννησης του Πρίγκιπα Γεωργίου, του γιου του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Σήμερα, ο 25χρονος Badar Azim βρίσκεται πίσω στην πατρίδα του, την Καλκούτα, καθώς η βίζα που είχε για την παραμονή του στη Βρετανία, έληξε.

Με βάση τη νέα νομοθεσία για τη μετανάστευση, ο 25χρονος φοιτητής αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στο σπίτι της οικογένειάς του στην Ινδία, ενώ οι συγγενείς του λάμπουν από περηφάνια που τον έχουν και πάλι μαζί τους.

Ο νεαρός συνόδευσε την εκπρόσωπο της βασίλισσας Ailsa Anderson όταν τοποθέτησε την επίσημη αναγγελία για τη γέννηση του πρίγκιπα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Αλλά λίγες ημέρες αργότερα η βίζα του έληξε και εκείνος δεν μπόρεσε να διαπραγματευτεί το δικαίωμά του να εργαστεί στη Βρετανία. Έτσι παραιτήθηκε από τη θέση του στο παλάτι και επέστρεψε σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτόν που ζούσε.

Η οικογένεια του Azim εξοικονόμησε κάθε σεντ που μπορούσε προκειμένου να καταφέρει εκείνος να σπουδάσει. Έτσι βρέθηκε στη Βρετανία να ζει νόμιμα με φοιτητική βίζα, η οποία επιτρέπει την παραμονή στη χώρα για δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση των σπουδών και της εργασίας, όπως εξηγεί η Daily Mail.

Σύμφωνα όμως με τη νέα βρετανική νομοθεσία, όσοι ξένοι επιθυμούν να παρατείνουν την ισχύ της βίζα πρέπει να αποδείξουν πως δεν θα καταλάβουν μία θέση εργασίας που θα μπορούσε να δοθεί σε Βρετανό υπήκοο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχει κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις, κάτι στο οποίο αυτή τη στιγμή οι Βρετανοί υστερούν, ή να έχει μισθό άνω των 20.000 λιρών το χρόνο- περίπου 23.000 ευρώ.

Στην περίπτωση του Azim δεν ίσχυε κανένα από τα δύο. Οι ετήσιες απολαβές του από το παλάτι έφταναν τα 16.000 ευρώ.

«Είναι πραγματικά κρίμα», δήλωσε ένας φίλος του 25χρονου που επίσης επέστρεψε στη χώρα του λίγο πριν λήξει η βίζα του. «Δεν υπάρχει πιο φιλότιμος, εργατικός και αποφασισμένος άνθρωπος από τον Badar», είπε. «Οι νέοι κανονισμοί τέθηκαν σε εφαρμογή για σωστούς λόγους, όλοι το καταλαβαίνουμε, και εκείνος. Απλά είναι ειρωνεία κάποιος σαν τον Badar, που ακολουθεί κάθε κανόνα κατά γράμμα, να μην έχει τη δυνατότητα να δουλέψει στη Βρετανία ενώ χιλιάδες άλλοι ξεγλιστρούν από το σύστημα».

Πίσω στην Ινδία, οι γονείς του Mohammed Rahim και Mumtaz Begum ζούσαν σε μία από τις πιο φτωχές γειτονιές της Καλκούτας, εννέα άτομα σε δύο δωμάτια, και δεν είχαν ιδέα για το πώς ο γιος τους έγινε διάσημος παρά μόνο όταν η φωτογραφία του δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο.