Υπάρχουν ορισμένα ξενοδοχεία που ξεφεύγουν της παραδοσιακής διακόσμησης και πολλές φορές θυμίζουν περισσότερο μουσεία παρά ξενοδοχεία, καθώς προβάλλουν έργα τέχνης εντυπωσιακά και σπάνια. Είναι αυτονόητο ότι η διαμονή σε τέτοιους ιδιαίτερους χώρους δεν μπορεί παρά να μείνει αξέχαστη στον επισκέπτη που θα έχει την ευκαιρία να μείνει έστω και για ένα βράδυ.

The Alexander Hotel

Υπό την επίβλεψη του Μουσείου Τέχνης της Indianapolis, το Alexander hotel διαθέτει 60 έργα τέχνης σε κοινόχρηστους χώρους καθώς και εγκαταστάσεις (τρισδιάστατα έργα) σε κάθε δωμάτιο φιλοξενίας επισκεπτών. Τα 14 έργα, εξειδικευμένα το καθένα για συγκεκριμένα σημεία, είναι μεγάλος πόλος έλξης, ειδικά ορισμένα έργα, όπως το ιριδίζον αφηρημένο γλυπτό στο ισόγειο που ονομάζεται Standing Wave (Όρθιο κύμα). Κάποια άλλα έργα που τραβούν την προσοχή είναι το δημιούργημα του Paul Villinski, ένα σμήνος πουλιών που έχει δημιουργηθεί από βινύλια, καθώς και το μνημειώδες πορτραίτο της ακτιβίστριας και επιχειρηματία στο χώρο των καλλυντικών Madam C.J. Walker, φτιαγμένο από την Sonya Clark με 3.840 πλαστικές χτένες. Επίσης, υπάρχει σειρά χρωματιστών γκράφιτι στους τοίχους του γκαράζ από το δημιουργό Nick Walker.

Nemacolin Woodlands Resort

Το Nemacolin Woodlands Resort βρίσκεται σε δασική έκταση 8.000 τ.μ στη νοτιοδυτική Πενσυλβανία. Στην τεράστια αυτή έκταση υπάρχει μια σειρά επιλογών καταλύματος, που περιλαμβάνει και το Chateau Lafayette των 124 δωματίων, το οποίο φιλοξενεί και μια καλλιτεχνική συλλογή αξίας 45 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην περιοχή μπορεί κανείς να βρει τρία μουσεία –το Woodlands Auto Toy Store με ένα Ford Model T του 1913, το Pride&Joy Airplane Hangar που καυχιέται για ένα Pitcairn που κατείχε ο Steve McQueen, καθώς και το Magical Fashion World of Shells στο οποίο μπορεί να δει κανείς χειροποίητα κανό και όστρακα από όλο τον κόσμο. Κάποια άλλα σπάνια κομμάτια περιλαμβάνουν ένα κομμάτι του τείχους του Βερολίνου και έργα του καλλιτέχνη και λάτρη της φύσης J.J Audubon.

NU Hotel Brooklyn

Η τέχνη των δρόμων της Νέας Υόρκης ζωντανεύει στο NU Hotel Brooklyn, τιμώντας το ρεύμα και τις διεθνείς ρίζες της παλιάς μόδας της περιοχής. Παίρνοντας έμπνευση από τα διαμερίσματα με αστικό στυλ, τα 93 δωμάτια του ξενοδοχείου, που μοιάζουν με λοφτ, διαθέτουν ευφάνταστα στοιχεία, όπως πάτωμα από φελλό, αιώρες και μαυροπίνακες για να καταγράφει κανείς τις ιδιοφυείς ιδέες του. Υπογραμμίζεται το έργο διαφόρων τοπικών καλλιτεχνών, όπως ο Adam Suerte, ένας θρύλος από το Μπρούκλιν και ιδιοκτήτης του γειτονικού στούντιο για τατουάζ, που δημιούργησε μια τοιχογραφία της γέφυρας του Μανχάταν, του Μπρούκλιν καθώς και της Williamsburg Savings Bank. Έπειτα, υπάρχει και μια άποψη του δρόμου από τον Steven Weinberg, με ψαμμόλιθους, καφετέριες και το τρένο F που διασχίζει την περιοχή του Μπρούκλιν.

The Heathman Hotel

Στην καρδιά του Πόρτλαντ, το ξενοδοχείο Heathman διαθέτει τέσσερις σουίτες που τιμούν την καλλιτεχνική κοινότητα της πόλης, ενώ το ξενοδοχείο δωρίζει 10% των εσόδων των δωματίων σε αντίστοιχες μη κερδοσκοπικές δράσεις. Υπάρχει η σουίτα Literary Arts, η σουίτα Oregon Symphony, η σουίτα Fine Arts, που εποπτεύεται από την κοντινή γκαλερί Elizabeth Leach and η σουίτα Portland Center Stage. Η καθεμιά τους διαθέτει ιδιαίτερο ντεκόρ, που περιλαμβάνει παραδοσιακές στολές του 18ου αιώνα, αυθεντικές εικονογραφήσεις, ένα γραφείο με παραδοσιακή γραφομηχανή και εκλεπτυσμένα έργα τέχνης εθνικών και διεθνών καλλιτεχνών. Το πιο ιδιαίτερο σημείο του χώρου είναι ίσως οι κόκκινες γυάλινες λεπτομέρειες της σουίτας Center Stage, που χρησιμοποιήθηκαν στην αρχική διακόσμηση του Gerding Theater.

21c Museum Hotel Bentonville

Λίγο βόρεια του Bentonville, στην πόλη Αρκάνσας βρίσκεται το 21c Museum Hotel Bentonville, ένα νεωτεριστικό μουσείο, το οποίο εκτείνεται σε μια έκταση 12.000 τ.μ. και είναι χώρος συναντήσεων και εκδηλώσεων. Η τέχνη έχει ενσωματωθεί αυτούσια σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου, ενώ υπάρχουν σημεία που μπορεί κανείς να ανακαλύψει διαφορετικά έργα τέχνης, όπως στο εστιατόριο, στο μπαρ, στο χώρο αναμονής του ασανσέρ, ακόμα και στις τουαλέτες. Περισσότερα από 2.000 έργα τέχνης βρίσκονται σε αυτό το ξενοδοχείο, ενώ εδώ οργανώνονται και πολλές εκδηλώσεις, ποιητικές βραδιές κι άλλα γεγονότα. Πολύ χαριτωμένη προσθήκη είναι τα γλυκά σκανδαλιάρικα πράσινα πιγκουινάκια, μικρά γλυπτά που θα δει κανείς στο μπαρ ή έξω από την πόρτα των δωματίων.