Με ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί μοιάζει η Αίγυπτος με τους νεκρούς να φτάνουν από χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας τους 92 και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα να κάνει λόγο από την πλευρά της για 120 νεκρούς.

Τα πιο σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην πόλη Νασρ όπου υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών. «Η κατάσταση είναι χαοτική. Υπάρχει παντού αίμα», ανέφεραν στο AlJazeera αυτόπτες μάρτυρες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου μεταδόθηκε, επίσης, η πληροφορία ότι ο Μόρσι, η σύλληψη του οποίου αποτέλεσε τη σπίθα που άναψε το φυτίλι για τον νέο γύρο των αιματηρών επεισοδίων, αναμένεται να μεταφερθεί στην ίδια φυλακή με αυτή που κρατείται ο Χόσνι Μουμπάρακ.

Στο Κάιρο οι πορείες διαμαρτυρίας συνεχίζονται, με τους υποστηρικτές του Μόρσι να κατευθύνονται προς το Πανεπιστήμιο της πόλης ώστε να συναντηθούν με άλλη ομάδα οπαδών του ανατραπέντος προέδρου που ήδη βρίσκεται στο σημείο.

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Φατάχ Αλ Σίσι έκανε σαφές στο τελεσίγραφο, που αναμένεται να εκπνεύσει σύντομα, ότι θα πολεμήσει την τρομοκρατία.

 «Όλα αυτά τα χρόνια ήμουν στην πλατεία Ταχρίρ, όμως αυτό που συνέβη αυτές τις ημέρες δε μπορεί να το φανταστεί κανείς. Η αστυνομία σκοτώνει σαν να σκότωσε ζώα. Νομίζω πως μπροστά σε ένα ζώο θα ένιωθε οίκτο» είπε στο βρετανικό δίκτυο BBC ο γιατρός Εσάμ Ιμπραήμ

Την «υπερβολική χρήση βίας» καταδίκασε ο Αντιπρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ο οποίος στο προσωπικό του προφίλ στο Twitter έγραψε: «Καταδικάζω την υπερβολική χρήση βίας και τους θανάτους και εργάζομαι σκληρά σε κάθε κατεύθυνση ώστε να σταματήσει η αντιπαράθεση με ειρηνικό τρόπο. Ο Θεός ας προστατεύσει την Αίγυπτο και να δείξει έλεος στα θύματα».