Στους 100 ανεβάζει η Μουσουλμανική Αδελφότητα τον αριθμό των νεκρών στις τάξεις της από τις συγκρούσεις οπαδών του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, με την αστυνομία αλλά και με αντιπάλους του στο Κάιρο.

Εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων έκανε λόγο για περίπου 4.000 ανθρώπους που τραυματίστηκαν στα βίαια επεισόδια στο ανατολικό τμήμα του Καΐρου.

«Δεν πυροβολούν για να τραυματίσουν, πυροβολούν για να σκοτώσουν» δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της Αδελφότητας, Γκεχάντ Ελ-Χαντάτ, προσθέτοντας ότι διαδηλωτές χτυπήθηκαν στο κεφάλι και το στήθος. Επίκεντρο των επεισοδίων αυτή την ώρα είναι η περιοχή γύρω από το τζαμί του Ραμπάτ αλ Ανταγουίγια όπου όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του BBC το αίμα ρέει στους δρόμους.

Όπως αναφέρει το Reuters, ακτιβιστές έφτιαξαν ένα πρόχειρο νοσοκομείο όπου περιθάλπουν τους τραυματίες και έκαναν λόγο για έναν έφηβο που κείτονταν στο δρόμο με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα κάνει λόγο για τουλάχιστον 120 νεκρούς και 4.500 τραυματίες από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αυτή τη στιγμή.

Οι αιγυπτιακές αρχές δεν έχουν σχολιάσει τους αριθμούς αυτούς, ωστόσο αν επιβεβαιωθούν, θα είναι οι πιο αιματηρές συγκρούσεις από την ημέρα ανατροπής του Μοχάμεντ Μόρσι.