Στη φωτογραφία υπάρχει ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι μοιρασμένοι οι ρόλοι. Γιατί ο Arin γεννήθηκε κορίτσι και τον έλεγαν Emerald και η Katie γεννήθηκε αγόρι και την έλεγαν Luke.

Ο 17χρονος Arin και η 19χρονη Katie από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ έχουν και οι δύο υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου και πλέον απολαμβάνουν τη ζωή στα σώματα που πάντα ονειρεύονταν.

Πριν από ένα χρόνο η Katie έκανε αλλαγή φύλου χάρη στην απίστευτη δωρεά ύψους 35.000 δολαρίων από ανώνυμο δότη ο οποίος διάβασε την ιστορία της σε τοπική εφημερίδα.

Ο Arin έκανε επέμβαση για να αφαιρέσει το στήθος του και έχει πλέον το ανδρικό σώμα που ονειρευόταν. Πριν την εγχείρηση αυτή «φασκιωνόταν» για να κρύψει το θηλυκό κορμί του και φυσικά δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει χωρίς μπλούζα.

«Μπορώ πλέον να είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Μισούσα το στήθος μου, πάντα ένιωθα πως δεν ήταν δικό μου, τώρα επιτέλους νιώθω άνετα μέσα στο σώμα μου», δηλώνει.

«Η οικογένειά μου με εξέπληξε με την υποστήριξή της. Είμαι πολύ τυχερός που έχω τους δικούς μου και την Katie να με στηρίζουν», προσθέτει.

Η Katie και ο Arin γνωρίστηκαν πριν από περίπου δύο χρόνια σε μία ομάδα υποστήριξης διεμφυλικών εφήβων και ήρθαν ο ένας κοντά στον άλλο μέσω των κοινών τους εμπειριών.

«Για μένα ο Arin είναι απλά ο Arin, πάντα μου φαινόταν άνδρας. Αλλά μετά την επέμβαση έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και νιώθει πιο άνετα με τον εαυτό του», λέει η Katie στη Daily Mail.

«Με τη δική μου εμπειρία καταλαβαίνω τον Arin καλύτερα από τον καθένα, πόσο καλά και πόσο πλήρης νιώθει», προσθέτει.

Στο μέλλον ο Arin δεν αποκλείει να υποβληθεί σε επέμβαση και στα γεννητικά όργανα αλλά αυτό μπορεί να είναι περίπλοκο και προς το παρόν απολαμβάνει το νέο του σώμα.

Οι οικογένειες και των δύο στηρίζουν τη σχέση τους. «Βλέποντας την Katie να κάνει την επέμβαση ήταν βοηθητικό για τον Arin», λέει η μητέρα του.

Ωστόσο τα δύο τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για τα παιδιά. Δέχθηκαν δυσβάσταχτα σχόλια για τις επιλογές τους, έχασαν φίλους, ο Arin άλλαξε και σχολείο.

«Έχασα μία από τις καλύτερές μου φίλες κατά τη διάρκεια της αλλαγής μου» αφηγείται ο Arin. «Πηγαίναμε μαζί διακοπές κι είμαστε σαν αδελφές. Στην αρχή χάθηκε από τη ζωή μου αλλά μετά επέστρεψε. Είχα την ευκαιρία να της δείξω πως είμαι το ίδιο άτομο, απλώς δείχνω διαφορετικά. Έμαθα πως οι άνθρωποι που σε αγαπούν πραγματικά μπορεί να χρειαστούν το χρόνο τους αλλά σίγουρα θα ξαναέρθουν σε σένα».

Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα και για τις οικογένειές τους που έχασαν ένα γιο και μία κόρη αλλά και αρκετούς δικούς τους φίλους.

«Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους δεν έχουμε πια επαφές. Ξέρω πως με αμφισβητούν ως γονιό, δεν νιώθουν άνετα με όλο αυτό. Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το φύλο του παιδιού τους. Αλλά κοιτώντας παλιά φωτογραφικά άλμπουμ συνειδητοποιείς πως τα μωρά σου μεγαλώνουν. Κι εμείς τους είδαμε να μεγαλώνουν και να εξελίσσονται σε κάποιον άλλον. Είτε έχουν το ίδιο φύλο είτε όχι, γίνονται ανεξάρτητοι», τόνισε η μητέρα του Arin.