Τα «καλά» της έχει βάλει η Κύπρος προκειμένου να υποδεχτεί τον πρόεδρο της Ρωσίας ο οποίος θα φτάσει τα μεσάνυχτα στο νησί, συνοδεία πολυπληθούς αντιπροσωπείας.

Η επίσκεψη Μεντβέντεφ θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα υπογραφούν Σχέδιο Δράσης και 13 διμερείς συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας.

Τον κ. Μεντβέντεβ θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού. Αύριο, στις 09:45, ο Ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο, όπου θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής του από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ενώ οι δύο άνδρες θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στις 10:00.

Ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής, Μάριο Καρογιάν και τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ενώ θα εγκαινιάσει και την Εμπορική Τράπεζα της Ρωσίας.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος Χριστόφιας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του κ. Μεντβέντεφ, μετά το οποίο ο Ρώσος πρόεδρος θα αναχωρήσει από την Κύπρο.