Ένα νεογέννητο κοριτσάκι που «έφυγε» από τον κόσμο λίγα λεπτά μετά τη γέννησή του… επανήλθε στη ζωή ενώ οι συγγενείς του θρηνούσαν πάνω από το κορμάκι του στο παρεκκλήσι του νοσοκομείου.

Το άψυχο σώμα της νεογέννητης Yasmin Gomes τοποθετήθηκε σε ένα μικρό φέρετρο και μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι του νοσοκομείου Lincoln Graca στην περιοχή Londrina στη νότια Βραζιλία, από μια νοσοκόμα που δεν άντεχε να την μεταφέρει μέχρι το νεκροτομείο, αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας globo.com.

Όταν η συντετριμμένη γιαγιά του παιδιού πήγε στο παρεκκλήσι με έναν υπεύθυνο από το γραφείο κηδειών για να παραλάβουν το άψυχο βρέφος για την ταφή, συνειδητοποίησαν ότι το μωρό κουνούσε τα πόδια του και αμέσως μετά… άνοιξε και τα μάτια του!

«Δε μπορούσα να το πιστέψω. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι όντως συνέβαινε αυτό που έβλεπα. Μετά παρατηρήσαμε την αναπνοή της και… ανέπνεε. Αγκαλιαστήκαμε και αρχίσαμε να φωνάζουμε “Είναι ζωντανή!”. Ήταν ένα θαύμα» είπε η γιαγιά του μωρού Elza Silva στη Globo G1.

Τα αρχεία του νοσοκομείου αναφέρουν ότι η Yasmin γεννήθηκε ζωντανή με φυσιολογικό τοκετό, το πρωί της Τρίτης, και ότι η αναπνοή της σταμάτησε αμέσως μετά τη γέννα.

Οι γιατροί δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή και ανακοίνωσαν το θάνατό της λίγη ώρα αργότερα, στις 11 το πρωί, ενώ εξέδωσαν και πιστοποιητικό θανάτου.

«Έχασα τη Γη κάτω από τα πόδια μου. Ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου. Έχασα τα πάντα» είπε η μητέρα της μικρής, η 22χρονη Jennifer Silva Gomes.

«Είναι ένας μικρός άγγελος. Δε μπορούσα να την πάω στο νεκροτομείο» είπε η νοσοκόμα που αποφάσισε αντί να την πάει στα ψυγεία του νεκροτομείου, να την τοποθετήσει στο παρεκκλήσι.

Η ίδια είπε ότι έπλυνε και έντυσε το βρέφος και ότι δεν είχε καμία αμφιβολία πως ήταν νεκρό.

«Σας διαβεβαιώνω ότι ήταν νεκρό. Τα μάτια της δεν αντιδρούσαν στο φως. Όλα τα σημάδια έδειχναν πλήρη απουσία ζωής. Το είδα με τα μάτια μου. Ήταν ολόκληρη μπλε… εντελώς νεκρή» πρόσθεσε.

Ο 26χρονος πατέρας της μικρής όταν έμαθε τα δυσάρεστα νέα πήγε στο παρεκκλήσι να αποχαιρετίσει το παιδί του.
«Είδα το άψυχο, χλωμό κορμάκι του παιδιού μου. Δεν είχε ζωή μέσα της. Δε μπορούσα να μείνω παραπάνω. Έφυγα από το παρεκκλήσι κλαίγοντας» είπε ο Cleverson Carlos Gomes.

Η γιαγιά του παιδιού πήγε στο παρεκκλήσι να παραλάβει το νεκρό εγγόνι της γύρω στις 2 το μεσημέρι.

«Όταν τη σηκώσαμε και κούνησε τα πόδια της, άρχισα να τρέμω. Φωνάξαμε μια νοσοκόμα, όμως δεν το πίστευε. Μάς είπε ότι ήταν σπασμοί… Όμως μετά το μωρό άνοιξε τα μάτια του» ανέφερε η γιαγιά του παιδιού.

Η καταρρακωμένη μητέρα του παιδιού ήταν ακόμη στο δωμάτιό της, και οι συγγενείς της προσπαθούσαν να την παρηγορήσουν όταν μπήκε τρέχοντας μια νοσοκόμα και φώναξε: «Η κόρη σου είναι ζωντανή!».

«Θυμάμαι ότι δεν αντέδρασα. Δεν ήξερα τι να σκεφτώ. Μετά έκανα εμετό… και μετά από αυτό απλά δε μπορούσα να συγκρατήσω τη χαρά μου» είπε συγκινημένη η Jennifer.

Το βρέφος μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας για νεογνά και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σταθερή.

«Στα 20 χρόνια που είμαι γιατρός δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, όμως όσοι ήμασταν παρόντες, ξέρουμε τι συνέβη» είπε ο γιατρός Aurelio Filipak.

Οι γονείς της Yasmin (όπως σχεδίαζαν να την ονομάσουν) σκέφτονται να αλλάξουν το όνομά της σε Victoria («νίκη»).