Τα πιο παράξενα γκάτζετ κατασκοπείας που χρησιμοποιούσαν οι μυστικοί πράκτορες εκτίθενται στη Γερμανία. Οι ευφάνταστες συσκευές και τα όπλα που είχαν στα χέρια τους οι κατάσκοποι από τον περασμένο αιώνα περιλαμβάνονται στην έκθεση «Top Secret» στο Oberhausen, η οποία ρίχνει επίσης φως στις πλέον ασυνήθιστες μεθόδους που χρησιμοποιούνταν για τη συλλογή πληροφοριών.

Μεταξύ των εκθεμάτων το περιστέρι- κατάσκοπος με κάμερα περασμένη στο λαιμό του. Την κάμερα αυτή χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί για να έχουν αεροφωτογραφίες των πεδίων μαχών στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Άλλο ένα ενδιαφέρον έκθεμα είναι ένα μικροσκοπικό μικρόφωνο ενσωματωμένο σε ένα τεχνητό κεράσι, τοποθετημένο σε ποτήρι. Η χρήση του επέτρεπε τη συλλογή πληροφοριών από ανθρώπους που ίσως χαλάρωναν έπειτα από μερικά ποτά.

Στην έκθεση περιλαμβάνεται κι ένα όπλο που μοιάζει κανονικό αλλά στην πραγματικότητα εκτοξεύει χημικές ουσίες για να «σημαδεύει» ανθρώπους και αντικείμενα και να επιτρέπει την παρακολούθησή τους από της γερμανικές υπηρεσίες.

Το βιλίο-κάμερα ήταν εργαλείο της CIA για να τραβά φωτογραφίες χωρίς να γίνεται αντιληπτή.

Έκθεμα με χιούμορ και η κλασσική καμπαρντίνα, σήμα κατατεθέν των πρακτόρων.