Ένας βρετανός αναρριχητής σκαρφάλωσε σε μια από τις πιο επικίνδυνες κορυφές του κόσμου, σε ύψος 914 μέτρων!

Το συγκλονιστικό όμως με την ιστορία του Steve Bate δεν είναι αυτό, αλλά ότι κατάφερε να «κατακτήσει» τον απότομο μονόλιθο, που είναι γνωστός ως «El Capitan» στην Καλιφόρνια… παρότι είναι σχεδόν τυφλός!

Ο 35χρονος πρώην εκπαιδευτής αναρρίχησης, χρειάστηκε έξι μέρες για να ανέβει στην κορυφή του γρανιτένιου βράχου, που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Yosemite.

Τις νύχτες κοιμόταν σε μια κρεμαστή αιώρα.

Πριν από δύο χρόνια διεγνώσθη με μελαγχρωστική αμφιβληστροπάθεια, μια εκφυλιστική πάθηση στα μάτια, εξαιτίας της οποίας οδηγείται στην τύφλωση.

«Ήταν πολύ δύσκολο και όταν ολοκλήρωσα την αναρρίχηση, δε μπορούσα να καταλάβω από πού είχα αντλήσει όλη μου τη δύναμη. Μου πήρε μερικές ημέρες για να αναρρώσω από την εξάντληση που μου έφερε η υπερπροσπάθειά μου, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα. Το συναίσθημα όταν έφτασα στην κορυφή ήταν απίστευτο» είπε ο ίδιος.

Οι γιατροί τού έχουν πει ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα είναι εντελώς τυφλός.

«Η όρασή μου δεν ήταν πολύ καλή τα τελευταία 10 χρόνια, όμως η διάγνωση έγινε πριν από δύο χρόνια. Τώρα έχω χάσει εντελώς την περιφερειακή μου όραση και είναι σα να κοιτάω μέσα από ένα τούνελ. Αυτό έφερε πολύ μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου. Μού πήραν το δίπλωμα οδήγησης και δε μπορώ να κάνω ούτε ποδήλατο βουνού, γιατί είναι πολύ επικίνδυνο. Όμως αγαπώ τόσο πολύ την αναρρίχηση, που ελπίζω να μην τα παρατήσω ποτέ. Θα συνεχίσω να το κάνω όσο μπορώ ακόμη» πρόσθεσε, όπως γράφει η Daily Mail.