Ο 63χρονος Dale Irby, δάσκαλος γυμναστικής, φέτος θα πάρει σύνταξη. Μαζί του θα συνταξιοδοτηθεί και το πολύπαθο μπεζ αμάνικο πουλοβεράκι και το ακαθόριστου ντεσέν πουκάμισο που φορά στη φωτογραφία του για την επετηρίδα του σχολείου. Φέτος. Και πέρσι. Και πρόπερσι. Και όλες τις χρονιές από το 1973 έως σήμερα!

Στην αρχή ήταν μια απλή σύμπτωση: ο Irby έτυχε να φορά τα ίδια ρούχα την ημέρα που βγήκε η φωτογραφία του για την επετηρίδα του σχολείου το 1973 και το 1974.

Η γυναίκα του το πρόσεξε και τον προκάλεσε να φορέσει τα ίδια ρούχα και την επόμενη χρονιά την ημέρα που θα έβγαιναν οι φωτογραφίες για την επετηρίδα του σχολείου Prestonwood Elementary στο Τέξας. Κι εκείνος το έκανε.

«Στην αρχή ντράπηκα», αφηγείται ο ίδιος. «αλλά έπειτα από πέντε χρονιές και πέντε ίδιες φωτογραφίες, αναρωτήθηκα ‘γιατί να σταματήσω τώρα;’»

Τα χρόνια περνούν, οι εποχές αλλάζουν, ο Irby μεγαλώνει, ωριμάζει και γερνά όπως όλοι. Αλλά τα ρούχα ίδια…

Όπως λέει ο 63χρονος, ακόμα του κάνουν αυτά τα ρούχα του 1973. Απλώς χρειάζεται να ρουφήξει λίγο την κοιλιά του.

Ο διευθυντής του σχολείου όπου διδάσκει ο Irby δήλωσε πως η κληρονομιά του είναι πως δίδαξε σε όλα τα παιδιά την αξία της καλής φυσικής κατάστασης και το σεβασμό στους άλλους. Το γυμναστήριο του σχολείου ονομάστηκε «Dale Irby» προς τιμήν του.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο…

<