Οι Garrett McNamara και Kealii Mamala δοκίμασαν τα όρια της αντοχής αλλά και το φόβου τους και, όπως αποδείχθηκε, βγήκαν κερδισμένοι καθώς κατάφεραν κάτι απίστευτο. Πέρασαν είκοσι ώρες την ημέρα επί μία εβδομάδα μέσα σε παγωμένα νερά για να γίνουν οι πρώτοι άνθρωποι που «δάμασαν» το κύμα που δημιουργείται όταν καταρρέει τμήμα από παγετώνα ύψους περίπου 90 μέτρων!

Οι McNamara και Mamala, ο ένας με σανίδα του σερφ και ο άλλος με τζετ σκι τα έπαιξαν όλα για όλα κάτω από τον παγετώνα Child στην Αλάσκα καταφέρνοντας να μείνουν πάνω στο κύμα την ώρα που η κατάρρευση δονεί τη θάλασσα και το βουητό είναι εκκωφαντικό.

«Ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου», δήλωσε ο McNamara που το 2011 έκανε σερφ σε κύμα- γίγαντα 14 μέτρων. «Ήταν σαν να ετοιμάζεται το Empire State Building να πέφτει από πάνω σου, δεν έχω βρεθεί ποτέ πιο κοντά στο θάνατο».

«Ήμουν στο νερό μέχρι το λαιμό κοιτώντας τον παγετώνα και περιμένοντας τον πάγο να πέσει με την ελπίδα να πέσει στο νερό και όχι πάνω μου», πρόσθεσε.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο