Μια γυναίκα από τη Γεωργία, η οποία είχε καταγραφεί λανθασμένα ως άντρας στο πιστοποιητικό γέννησής της πριν 37 χρόνια, δήλωσε ότι σοκαρίστηκε όταν οι Αρχές της είπαν ότι πρέπει να αποδείξει το αληθινό της φύλο για να διορθωθεί το λάθος.

Σύμφωνα με το MyFoxAtlanta.com, η Nakia Grimes δεν είχε δει στο πιστοποιητικό γέννησής της ότι ήταν καταγεγραμμένη ως άντρας και αντιλήφθηκε το λάθος όταν χρειάστηκε να ανανεώσει το δίπλωμα οδήγησής της.

Έτσι, η Grimes πήγε στην αρμόδια υπηρεσία του κράτους να πάρει ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησης, το οποίο ήταν απαραίτητο δικαιολογητικό για το δίπλωμα. «Όταν πήγα να πάρω το πιστοποιητικό, ενημέρωσα ότι στο φύλο είχε γίνει λάθος» δήλωσε η Grimes και συμπλήρωσε: «Είμαι γυναίκα, γεννήθηκα γυναίκα».

Η ίδια έμεινε έκπληκτη όταν οι υπάλληλοι της είπαν ότι για να αλλάξει το πιστοποιητικό έπρεπε να φέρει γνωμάτευση γιατρού που να αποδεικνύει ότι είναι γυναίκα. Ο προϊστάμενος δήλωσε στο MyFoxAtlanta.com ότι ερευνάται το περιστατικό και ότι το φύλο της επιβεβαιώθηκε τελικά από την ύπαρξη του πιστοποιητικού γεννήσεως του γιου της.