Το κυρίαρχο στερεότυπο προβλέπει ζευγάρια που ταιριάζουν, εκτός από τα γούστα, και στα κιλά: οι λεπτοί με τους λεπτούς και οι υπέρβαροι με τους υπέρβαρους. Αντιμέτωπη με το στερεότυπο αυτό βρίσκεται και η Gloria Shuri Nava από την Καλιφόρνια, που δέχεται διαρκώς σχόλια για τη διαφορά της με τον σύντροφό της στη… ζυγαριά.

Η 25χρονη beauty blogger, που είναι υπέρβαρη, γνώρισε στο διαδίκτυο τον λεπτοκαμωμένο 22χρονο Ali κι έχουν σχέση εδώ και ενάμιση χρόνο.

«Τα σχόλια που ακούω είναι πολύ σκληρά, του τύπου «Τυφλός είναι;» ή «Είναι μαζί σου μόνο για να βγάλει πράσινη κάρτα!» ή «είναι ωραίο που προσπερνά την εμφάνισή σου» και «Είναι τόσο καλός που είναι μαζί σου».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και τα σχόλια ακόμα και φίλων της.

Τα χειρότερα, ωστόσο, προέρχονται από τους ίδιους τους χρήστες που έχουν εγγραφεί στο κανάλι της στο YouTube- και φτάνουν τους 250.000- όπου μοιράζεται συμβουλές ομορφιάς και πράγματα από τη ζωή της.

«Παρότι οι περισσότεροι είναι υποστηρικτικοί δεν λείπουν και οι bullies», λέει η ίδια. «Αυτή έχει φίλο; Μα τι γίνεται στον κόσμο;» έγραψε κάποιος. «Αυτοί οι δύο έκανα σεξ; Θεέ μου γιατί;», κάποιος άλλος.

Η Nava, που ήταν παχύσαρκη σε όλη της τη ζωή, προσπαθεί να διαφυλάξει τη σχέση της από τα κακόβουλα σχόλια και την απολαμβάνει ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι άλλοι.

Το ζευγάρι πρωτοσυναντήθηκε online το 2009 όταν ο Ali, που σήμερα ζει στη Σκωτία και θα μετακομίσει στην Καλιφόρνια το καλοκαίρι για να κάνει το διδακτορικό του στην κλινική ψυχολογία, είδε ένα βίντεο της Nava.

Άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα και για δυόμιση χρόνια περνούσαν ώρες μιλώντας online και ήρθαν κοντά παρά τα χιλιόμετρα που τους χώριζαν.

«Ήξερα πως του άρεσαν οι παχουλές, και οι πρώην του είχαν πολλά κιλά», λέει η 25χρονη. «Σε κάποιους φαίνεται παράξενο αλλά είναι όπως κάποιοι προτιμούν τις ξανθές. Είναι κι αυτό μία προτίμηση».

Το Δεκέμβριο του 2011, χωρίς να έχουν ποτέ συναντηθεί από κοντά αλλά γνωρίζοντας ο ένας την εξωτερική εμφάνιση του άλλου- ο ένας εξομολογήθηκε στον άλλο τα αισθήματά του και πέντε μήνες αργότερα ο Ali ταξίδεψε στην Καλιφόρνια για να συναντήσει τη Nava και την οικογένειά της για πρώτη φορά.

«Όταν βγήκε από το αεροπλάνο τον είδα να περπατά προς το μέρος μου με ένα τεράστιο χαμόγελο», αφηγείται η 25χρονη. «Με αγκάλιασε και με φίλησε στο στόμα. Σκέφτηκα ‘είναι ο σύντροφός μου και είναι εδώ!’»

Για τη Nava- που έχει ήδη χάσει 18 κιλά τον τελευταίο χρόνο- ο Ali είναι ό,τι καλύτερο της έχει συμβεί.
«Στόχος μου είναι να χάσω άλλα 20 κιλά και ο Ali με στηρίζει», λέει η ίδια. «Πριν τον γνωρίσω ποτέ δεν φορούσα κάτι που να δείχνει το σώμα μου αλλά εκείνος με κάνει να νιώθω καλά φορώντας ένα φόρεμα που δεν με καλύπτει από την κορυφή ως τα νύχτα. Μπορώ να φοράω μπλούζες χωρίς μανίκια και σορτς και να μη με νοιάζει».

«Η ομορφιά και οι σχέσεις δεν έχουν μόνο μία όψη αλλά πολλές: μελαχρινή, κίτρινη, κοντή, ψηλή, λεπτή, παχουλή. Ο ένας σύντροφος δεν χρειάζεται να είναι καθρέφτης του άλλου, η αγάπη είναι αγάπη. Αυτό είναι το μάθημα που μου έδωσε ο Ali και τώρα θέλω να το μοιραστώ με τον υπόλοιπο κόσμο», καταλήγει.

Δείτε το βίντεο