Μεγάλη η γιορτή και πολλές οι τελετές και οι εκδηλώσεις αυτό το σαββατοκύριακο στη Γερμανία. Η κεντρική τελετή παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας πραγματοποιήθηκε στη Βρέμη που φιλοξενεί φέτος τις τελετές εορτασμού, καθώς το κρατίδιο έχει το τρέχον έτος την εκ περιτροπής προεδρία στο Μπούντεσρατ, το Συμβούλιο των ομόσπονδων κρατιδίων.

Μετά την πανηγυρική δοξολογία στον καθεδρικό ναό της Βρέμης ακολούθησε η κεντρική ομιλία του προέδρου της Δημοκρατίας Κρίστιαν Βουλφ, ο οποίος κάλεσε τους Γερμανούς να είναι ανοιχτοί σε ανθρώπους με άλλο πολιτισμικό και θρησκευτικό υπόβαθρο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα συνεχιστεί το βράδυ στο Βερολίνο, μπροστά στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Βουλής.

Επιπροσθέτως, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνεχάρησαν τη Γερμανία για την επέτειο της ενοποίησης ενώ στη Φραγκφούρτη βρέθηκε σήμερα ο τελευταίος σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ – ιδιαίτερα δημοφιλής στη Γερμανία.

Παράλληλα με τις επίσημες τελετές, διοργανώνονται και γιορτές για τους πολίτες. Η ροκ τραγουδίστρια Νένα ενθουσίασε το βράδυ του Σαββάτου με τη συναυλία της στη Βρέμη, ενώ αντίστοιχη γιορτή οργανώνεται την Κυριακή το βράδυ στην Πύλη του Βραδεμβούργου.

Δεν έλλειψαν και οι αντιθέσεις με αντισυγκέντρωση στη Βρέμη από 2000 άτομα που είναι ενάντια στην ενοποίηση.