Με ένα διαδραστικό doodle τιμά σήμερα η Google τη γέννηση του συγγραφέα και εικονογράφου παιδικών βιβλίων Μορίς Σεντάκ.

Ο Μορίς Σεντάκ γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1928 στο Μπρούκλιν. Δημιούργησε περισσότερα από 50 εικονογραφημένα, το 1970 τιμήθηκε με το βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν από τη σουηδική κυβέρνηση και το 1996 ο Μπιλ Κλίντον τον τίμησε με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το έργο του «Where The Wild Things Are», το οποίο εκδόθηκε το 1963, είναι το πιο κλασικό και αναγνωρισμένο του βιβλίο και μεταφέρθηκε το 2009 στον κινηματογράφο από τον Σπάικ Τζόνζι. Στο σημερινό ημικυκλικό λογότυπο της Google οι ήρωες του συγκεκριμένου έργου τρέχουν για να τιμήσουν το δημιουργό τους.

Τo «Where the Wild Things Are» διηγείται την ιστορία του Μαξ. Ο Μαξ είναι ένα ατίθασο και ευαίσθητο παιδί, που επειδή νιώθει ότι στο σπίτι του δεν τον καταλαβαίνει κανείς, βρίσκει καταφύγιο στον κόσμο των Μαγικών Πλασμάτων. Από τη μία τα Μαγικά Πλάσματα αναζητούν απεγνωσμένα έναν ηγέτη και από την άλλη ο Μαξ διψά να βρει ένα βασίλειο να κυβερνήσει. Όταν στέφεται βασιλιάς, τους υπόσχεται να φτιάξει έναν τόπο όπου όλοι θα είναι ευτυχισμένοι. Πολύ σύντομα, όμως, ανακαλύπτει ότι η διακυβέρνηση του βασιλείου του δεν είναι εύκολη δουλειά και οι σχέσεις που αναπτύσσει εκεί αποδεικνύονται πιο περίπλοκες απ’ ό,τι είχε αρχικά υπολογίσει.

Ο Μόρις Σεντάκ απεβίωσε στις 8 Μαΐου 2012.